Прийнято нову редакцію Європейської конвенції про транскордонне телебачення

12 Червня 2009
25205
12 Червня 2009
18:02

Прийнято нову редакцію Європейської конвенції про транскордонне телебачення

25205
Прийнято нову редакцію Європейської конвенції про транскордонне телебачення

Постійний комітет Ради Європи з транскордонного телебачення ухвалив нову редакцію Європейської конвенції про транскордонне телебачення зі змінами та доповненнями. Тепер цей міжнародний документ має  назву «Європейська конвенція аудіовізуального медіа-сервісу». Конвенція стане чинною у вересні 2009 року, коли її затвердить Комітет Міністрів Ради Європи. В Україні нова редакція Конвенції може бути ратифікована, або ж вона автоматично набере чинності через два роки після її затвердження Комітетом Міністрів Ради Європи. 

 

«Зміни в основному стосуються двох аспектів, по-перше, подальшої лібералізації у трансляції телевізійної продукції між країнами-учасниками Конвенції і широкого обміну програмами, по-друге, технічного прогресу щодо розширення інструментів та засобів передавання сигналу (IP-телебачення, онлайн-телебачення, мобільне телебачення, цифрове ефірне телебачення тощо)», - говорить відповідальний секретар Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Владислав Лясовський, спостерігач від України у Постійному Комітеті Європейської Конвенції.

 

У новій редакції Конвенції багато змін та уточнень щодо порядку розміщення нових форм медійного сервісу (реклама, телепродаж, плейсмент) та його обмеження в телеефірі.  Приміром, чітко визначено, що їх транслювання не повинно перевищувати 20% не добового, а щогодиного мовлення. Крім того, розтлумачено поняття телевізійна година, вона триває від 0 до 59 хв. Також змінено й доповнено окремі пункти, що стосуються юрисдикції країни, яка здійснює трансляцію.

 

Офіційні документи, ухвалені Постійним комітетом Ради Європи з питань транскордонного телебачення, будуть перекладені українською мовою і розміщені  на сайті Національної ради наприкінці червня.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25205
Читайте також
24.06.2009 09:57
Нина Краснова, «Комментарии»
28 118
12.06.2009 12:28
Оксана Бакаленко, «День»
22 192
14.01.2009 15:27
Ігор Розкладай
, для «Детектор медіа»
61 643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду