Депутати пропонують скасувати податок на тимчасове ввезення телеконтенту

15 Червня 2009
19485
15 Червня 2009
10:46

Депутати пропонують скасувати податок на тимчасове ввезення телеконтенту

19485
Депутати пропонують скасувати податок на тимчасове ввезення телеконтенту

Народні депутати запропонували скасувати податок на тимчасове ввезення контенту, який призначений для телетрансляції на території України, повідомляє proIT. Про це йдеться в проекті Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з приєднанням України до Конвенції про тимчасове ввезення», внесеному народними депутатами Миколою Катеринчуком, Оленою Кондратюк, Ганною Герман та Іриною Геращенко.

 

Відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді 11 червня за № 4646. Він передбачає внесення змін до статті 206 Митного кодексу в частині товарів, на які надається дозвіл на тимчасове ввезення і вивезення з умовним повним звільненням від оподаткування. Зокрема, до переліку цих товарів запропоновано додати «носії звуку та/або зображення із записами телевізійних програм, передач та/або фонограм та/або відеограм та/або аудіовізуальних творів, що ввозяться з метою розповсюдження за допомогою  технічних засобів мовлення».

 

Як ідеться в пояснювальній записці, метою законопроекту є необхідність приведення Митного кодексу України у відповідність до положень Конвенції про тимчасове ввезення від 26 червня 1990 року, яка набула чинності для України 22 вересня 2004 року. На думку розробників законопроекту, пропоновані доповнення сприятимуть насамперед розвитку українських телерадіокомпаній, підвищить їх конкурентоздатність у порівнянні з іноземними (російськими) телерадіокомпаніями, які ретранслюються на територію України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19485
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду