Луценко не впевнений, чи треба карати за зберігання порнографії

18 Червня 2009
19530
18 Червня 2009
11:32

Луценко не впевнений, чи треба карати за зберігання порнографії

19530
Луценко не впевнений, чи треба карати за зберігання порнографії

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко виступає проти запровадження кримінальної відповідальності за зберігання порнографічної продукції. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

 

«Закон викликає багато запитань. Для мене він несподіваний... Якщо порнографія стає кримінально забороненою для тримання, чому проституція у нас карається смішними штрафними санкціями? Якщо в натурі 120 грн. (штраф), а на екрані - 3 роки (позбавлення волі), це якось несерйозно», - сказав Луценко.

 

При цьому він нагадав, що в минулому році за розповсюдження порнографічної продукції був притягнутий до відповідальності один із Інтернет-провайдерів Однак, за його словами, на жаль, багато такої продукції знаходиться не на українських Інтернет-сегментах.

 

Продовжуючи тему, він поставив риторичне питання: «Чи треба карати кримінально людей, які дома тішаться з порнографією. Я, наприклад, не впевнений, що це потрібно (притягувати до відповідальності). Люди різні бувають, можливо, у них це останнє... Але ті, хто збуває, залучає до розбещення, безумовно, мають нести кримінальну відповідальність».

 

Нагадаємо, 11 червня Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення зміни до статті 301 Кримінального кодексу України», яким встановлено кримінальну відповідальність за зберігання порнографії з метою її збуту чи розповсюдження.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19530
Читайте також
25.06.2009 14:51
Сергей Сухобок, proUA.com
38 965
18.06.2009 10:44
Костянтин Коваленко, Голос.UA
18 080
12.06.2009 12:28
Оксана Бакаленко, «День»
22 192
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
водила
5428 дн. тому
А "визирь" который в харькове задокументировал остановку едущую со скоростью 70 км.в час, Луцман считает нормальным?!!! Все его пресухи свидетельствуют о приближении выборов. Когда министр нормальный придет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду