Порнографію не заборониш

18 Червня 2009
18078
18 Червня 2009
10:44

Порнографію не заборониш

18078
Нещодавно народні обранці здивували нас цікавим законопроектом. Закон передбачає введення кримінальної відповідальності за зберігання творів, зображень або предметів порнографічного змісту. Згідно з документом, за вказані дії штрафуватимуть від 100 до 250 доларів. У найгіршому випадку естету «полунички» світитиме 3 роки. Проте, як саме ставляться українці до спроби повернути державі, в якій за проституцію штрафують всього на 126 гривень, радянські часи, ГолосUA і вирішив дізнатись у киян.
Порнографію не заборониш

Христина 26 років, адміністратор розважального закладу:
Я погано до цього ставлюсь. А потім ще будуть саджати до в'язниці, якщо прочитала книгу зі сценами еротики. Це справа особиста - чи купувати журнал чи фільм такого змісту. Порнографію ж не показують на великих екранах - там лише еротика і в більшості випадків ще й після півночі. Нехай приберуть тоді і сцени насильства у фільмах і заборонять ходити тримаючись за руку по вулиці - це якось безглуздо.

Наталія, 54 роки, 
Я позитивно ставлюсь до введення кримінальної відповідальності за порнографію. Мораль суспільства впала нижче плінтусу. Ну не можна порнографію роздивлятись, як якусь розвагу, як якийсь час для проводження з задоволенням. Порнографія - це не тільки гидотна, а й розбещення. Я вже згодна дивитись на жінок топлес, але все те, що нижче - це порнографія. Хто бажає пікантних розваг нехай будуть якісь клуби.

Олександр 24 роки, менеджер
Ого, тоді я вважаю, що одразу посадять більше мільйону людей. Нехай собі людина тримає вдома, яка різниця що він там робить. Я проти такого введення. Еротику від порнографії відрізнити можна і межа є. У нас, в основному, в Україні, не має своїх порнографічних фільмів - вони всі завозиться майже, а Захід чітко розмежовує порнографію та еротику.

Олександр, 32 роки ревізор

Ну, розумієте, це особиста справа кожного. Якщо комусь чогось не вистачає у житті, він його бере з кіно чи наприклад з фільмів. Заборонити порнографію неможливо - якщо й так, вона відійде у тінь і буде йти з інших країн. Це як з гральними автоматами: заборонили, а вони працюють нелегально, їх не треба забороняти - їх треба правильно дозволити. Так і з порнографією, її не заборониш, її просто треба правильно дозволити. 

Анна 27 років, продавець

Ну по-перше мені дуже цікаво як вони будуть це перевіряти. Я вважаю, що у кожної людини вдома є щось схоже на еротику, а її вже можна трактувати як порнографію. Тоді будуть проводити обшуки в квартирах, мені здається якось це безглуздо. Краще нехай заборонять показувати голі тіла по телебаченню і врегулюють інтернет простір, туди ж заходити неможливо. А взагалі це особиста справа кожного, література чи фільми які йому до вподоби.

Григорій Едуардович 56, бізнесмен

Схвалюю я таке рішення. Порнографія - це збочення, не можна показувати таких відвертих сцен кохання. Кохання - це внутрішній світ людини, це його власність, і не можна, щоб її дивились всі, акт злучення так би мовити. А легка еротика, демонстрація тіла - це задоволення, це культура, її ніколи не заборонять, вона має бути.

Геннадій 37, викладач
 
Заборона порнографії? Я за те, щоб її забороняли відкрито розповсюджувати. Я за те, щоб доступ до неї був обмежений, заборонити її цілком неможливо. Це і безглуздо до того ж. Картини стародавньої Греції - зображення вакханалій, книги Індії - «Камасутра», зображення на картинах статевих актів: Італія, Іспанія - тут ціла історія. Вона завжди була, проте доступ до неї був обмежений. Так само як і еротика, скульптури атлетів, богинь - поламати їх чи як? Треба обмежити порнографію, заборонити не можна. А зберігання порнографії, тут питання особистості та права на вибір - людина в праві обирати що їй потрібно, а що ні.
 

Дмитро 40 років, продавець
Уявіть, скільки в Україні одразу ж стане правопорушників. Не те що камер не вистачить, якщо будуть за зберігання саджати до в'язниці - ринок споживання цього продукту, нехай він і аморальний, дуже великий. От уявіть коли б враз заборонили слухати якусь музику, як було з роком. Цієї музики стане набагато більше і вона піду у підпілля.

Олеся 31 рік,
 
Я проти такого рішення. Я вважаю, що кожна людина свідома у розуміє чи це їй треб чи ні. А зберігання наприклад файлів, чи дисків, чи інформації такого змісту - якщо вона її не буде розповсюджувати а сама споживати нехай це робить. Це її свідомий вибір. А от за розповсюдження дітям можна й дати термін. Хоча, не знаю, якби це був якийсь централізований ресурс, як один магазин на місто, куди б пускали лише за паспортом. Я згодна що треба обмежити темпи популяризації, та не забороняти. 

 

Фото: Голос.UA

 

Костянтин Коваленко, Голос.UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Костянтин Коваленко, Голос.UA
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18078
Теги:
Читайте також
18.06.2009 08:33
Владимир Золоторёв
, для «Детектор медіа»
15 008
17.06.2009 18:50
Андрій Бондар, поет, перекладач, для Zaxid.net
14 742
15.06.2009 12:35
Сергей Сухобок, proUA.com
16 342
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду