detector.media
18.06.2009 10:44
Порнографію не заборониш
Порнографію не заборониш
Нещодавно народні обранці здивували нас цікавим законопроектом. Закон передбачає введення кримінальної відповідальності за зберігання творів, зображень або предметів порнографічного змісту. Згідно з документом, за вказані дії штрафуватимуть від 100 до 250 доларів. У найгіршому випадку естету «полунички» світитиме 3 роки. Проте, як саме ставляться українці до спроби повернути державі, в якій за проституцію штрафують всього на 126 гривень, радянські часи, ГолосUA і вирішив дізнатись у киян.

Христина 26 років, адміністратор розважального закладу:
Я погано до цього ставлюсь. А потім ще будуть саджати до в'язниці, якщо прочитала книгу зі сценами еротики. Це справа особиста - чи купувати журнал чи фільм такого змісту. Порнографію ж не показують на великих екранах - там лише еротика і в більшості випадків ще й після півночі. Нехай приберуть тоді і сцени насильства у фільмах і заборонять ходити тримаючись за руку по вулиці - це якось безглуздо.

Наталія, 54 роки, 
Я позитивно ставлюсь до введення кримінальної відповідальності за порнографію. Мораль суспільства впала нижче плінтусу. Ну не можна порнографію роздивлятись, як якусь розвагу, як якийсь час для проводження з задоволенням. Порнографія - це не тільки гидотна, а й розбещення. Я вже згодна дивитись на жінок топлес, але все те, що нижче - це порнографія. Хто бажає пікантних розваг нехай будуть якісь клуби.

Олександр 24 роки, менеджер
Ого, тоді я вважаю, що одразу посадять більше мільйону людей. Нехай собі людина тримає вдома, яка різниця що він там робить. Я проти такого введення. Еротику від порнографії відрізнити можна і межа є. У нас, в основному, в Україні, не має своїх порнографічних фільмів - вони всі завозиться майже, а Захід чітко розмежовує порнографію та еротику.

Олександр, 32 роки ревізор

Ну, розумієте, це особиста справа кожного. Якщо комусь чогось не вистачає у житті, він його бере з кіно чи наприклад з фільмів. Заборонити порнографію неможливо - якщо й так, вона відійде у тінь і буде йти з інших країн. Це як з гральними автоматами: заборонили, а вони працюють нелегально, їх не треба забороняти - їх треба правильно дозволити. Так і з порнографією, її не заборониш, її просто треба правильно дозволити. 

Анна 27 років, продавець

Ну по-перше мені дуже цікаво як вони будуть це перевіряти. Я вважаю, що у кожної людини вдома є щось схоже на еротику, а її вже можна трактувати як порнографію. Тоді будуть проводити обшуки в квартирах, мені здається якось це безглуздо. Краще нехай заборонять показувати голі тіла по телебаченню і врегулюють інтернет простір, туди ж заходити неможливо. А взагалі це особиста справа кожного, література чи фільми які йому до вподоби.

Григорій Едуардович 56, бізнесмен

Схвалюю я таке рішення. Порнографія - це збочення, не можна показувати таких відвертих сцен кохання. Кохання - це внутрішній світ людини, це його власність, і не можна, щоб її дивились всі, акт злучення так би мовити. А легка еротика, демонстрація тіла - це задоволення, це культура, її ніколи не заборонять, вона має бути.

Геннадій 37, викладач
 
Заборона порнографії? Я за те, щоб її забороняли відкрито розповсюджувати. Я за те, щоб доступ до неї був обмежений, заборонити її цілком неможливо. Це і безглуздо до того ж. Картини стародавньої Греції - зображення вакханалій, книги Індії - «Камасутра», зображення на картинах статевих актів: Італія, Іспанія - тут ціла історія. Вона завжди була, проте доступ до неї був обмежений. Так само як і еротика, скульптури атлетів, богинь - поламати їх чи як? Треба обмежити порнографію, заборонити не можна. А зберігання порнографії, тут питання особистості та права на вибір - людина в праві обирати що їй потрібно, а що ні.
 

Дмитро 40 років, продавець
Уявіть, скільки в Україні одразу ж стане правопорушників. Не те що камер не вистачить, якщо будуть за зберігання саджати до в'язниці - ринок споживання цього продукту, нехай він і аморальний, дуже великий. От уявіть коли б враз заборонили слухати якусь музику, як було з роком. Цієї музики стане набагато більше і вона піду у підпілля.

Олеся 31 рік,
 
Я проти такого рішення. Я вважаю, що кожна людина свідома у розуміє чи це їй треб чи ні. А зберігання наприклад файлів, чи дисків, чи інформації такого змісту - якщо вона її не буде розповсюджувати а сама споживати нехай це робить. Це її свідомий вибір. А от за розповсюдження дітям можна й дати термін. Хоча, не знаю, якби це був якийсь централізований ресурс, як один магазин на місто, куди б пускали лише за паспортом. Я згодна що треба обмежити темпи популяризації, та не забороняти. 

 

Фото: Голос.UA

 

Костянтин Коваленко, Голос.UA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY