Моральна комісія розпочинає постійну та тимчасову акредитацію журналістів

12 Червня 2009
9424
12 Червня 2009
11:20

Моральна комісія розпочинає постійну та тимчасову акредитацію журналістів

9424
Моральна комісія розпочинає постійну та тимчасову акредитацію журналістів

НЕК затвердила «Положення про акредитацію журналістів та технічних працівників засобів масової інформації при Національній експертній комісії України з питань захисту суспільної моралі» та розпочинає акредитацію журналістів, повідомляє сайт комісії. 

 

Згідно з положенням акредитація журналістів та технічних працівників засобів масової інформації проводитиметься апаратом НЕК. 

 

Для акредитації вітчизняним ЗМІ необхідно подати заявку на офіційному бланку із обов'язковим зазначенням засновників або видавців засобу масової інформації, його статутних завдань, періодичності випуску, тиражу на час подання заявки (для друкованих засобів масової інформації), сфери (регіону) поширення засобу масової інформації, адреси, номерів телефонів керівників, номерів телефонів, факсу та електронної адреси служби інформації, потреби засобу масової інформації в кількості індивідуальних акредитаційних карток або акредитаційних карток тимчасової акредитації, списків журналістів і технічних працівників, прізвище, ім'я та по батькові яких прес-служба вписуватиме в акредитаційні картки. До заявки необхідно додати по дві фотографії кожного журналіста і технічного працівника, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками. 

 

Зарубіжним ЗМІ у заявці на акредитацію необхідно зазначати адресу центральної редакції засобу масової інформації та адресу його кореспондентського пункту в Україні, номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації, потребу засобу масової інформації в кількості індивідуальних акредитаційних карток або акредитаційних карток тимчасової акредитації, список журналістів і технічних працівників, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками або акредитаційними картками тимчасової акредитації, прізвище, ім'я та по батькові яких прес-служба вписуватиме в акредитаційні картки. До заявки необхідно додати по дві фотографії кожного журналіста і технічного працівника, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками, а також копії посвідчень працівників зарубіжного засобу масової інформації, виданих Міністерством закордонних справ України. 

 

Друкованим ЗМІ та інформаційним агентствам до заявки на акредитацію необхідно додати копію свідоцтва про їх державну реєстрацію відповідним державним органом (друкованим ЗМІ також два останні примірники видання). 

 

Телерадіоорганізаціям до заявки на акредитацію необхідно додати копію ліцензії на право використання каналу та часу мовлення, виданої Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення; телерадіомовній організації, виробникам продукції (студіям-виробникам) - копію договору з телерадіомовною організацією на трансляцію програм або ефірну довідку про трансляцію програм. 

 

Для отримання індивідуальної акредитаційної картки журналістам і технічним працівникам, які не є працівниками ЗМІ, необхідно подати особисту заяву про акредитацію з наданням документів, що підтверджують їх професійний фах, або рекомендації професійного об'єднання журналістів. 

 

Видача акредитаційних карток проводиться прес-службою протягом місяця з дня прийняття рішення про акредитацію. 

 

Додаткову інформацію про порядок акредитації можна отримати у відділі з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю НЕК (тел. 8-044-486-16-99). 

 

Список акредитованих журналістів та технічних працівників ЗМІ після закінчення акредитації буде оприлюднено на офіційному сайті НЕК.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9424
Теги:
Читайте також
18.06.2009 10:44
Костянтин Коваленко, Голос.UA
18 079
17.06.2009 18:50
Андрій Бондар, поет, перекладач, для Zaxid.net
14 742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду