detector.media
15.06.2009 13:09
Верховна Рада зареєструвала законопроект «Про Концепцію державної інформаційної політики»

12 червня у Верховній Раді зареєстровано проект закону № 4664 «Про Концепцію державної інформаційної політики», який передбачає схвалення концепції, розробленої Державним комітетом з питань телебачення та радіомовлення на виконання указу Президента «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 березня 2008 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення інформаційної безпеки України"».

 

Концепція спрямована на захист і забезпечення інформаційного суверенітету України. Згідно з документом, планується розробити і прийняти закон про доступ до інформації, внести зміни до діючого законодавства щодо запобігання монополізації вітчизняного інформаційного ринку, забезпечення прозорості відносин у сфері ЗМІ (зокрема заборона створення і діяльності телерадіоорганізацій, засновником / співзасновниками яких є нерезидент / нерезиденти, зареєстрований / зареєстровані в офшорних зонах або в країнах, законодавство яких не передбачає надання інформації про засновників або власників за запитом української сторони).

 

Крім того концепція пропонує урегулювати питання системи суспільного мовлення в Україні, надання статусу засобів масової інформації вітчизняним інтернет-ресурсам, реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ, вжити заходів для розвитку супутникового та кабельного телерадіомовлення.

 

Нагадаємо, що 10 червня, напередодні реєстрації законопроекту в парламенті, Кабінет Міністрів на своєму засіданні схвалив запропонований документ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY