detector.media
12.06.2009 18:02
Прийнято нову редакцію Європейської конвенції про транскордонне телебачення

Постійний комітет Ради Європи з транскордонного телебачення ухвалив нову редакцію Європейської конвенції про транскордонне телебачення зі змінами та доповненнями. Тепер цей міжнародний документ має  назву «Європейська конвенція аудіовізуального медіа-сервісу». Конвенція стане чинною у вересні 2009 року, коли її затвердить Комітет Міністрів Ради Європи. В Україні нова редакція Конвенції може бути ратифікована, або ж вона автоматично набере чинності через два роки після її затвердження Комітетом Міністрів Ради Європи. 

 

«Зміни в основному стосуються двох аспектів, по-перше, подальшої лібералізації у трансляції телевізійної продукції між країнами-учасниками Конвенції і широкого обміну програмами, по-друге, технічного прогресу щодо розширення інструментів та засобів передавання сигналу (IP-телебачення, онлайн-телебачення, мобільне телебачення, цифрове ефірне телебачення тощо)», - говорить відповідальний секретар Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Владислав Лясовський, спостерігач від України у Постійному Комітеті Європейської Конвенції.

 

У новій редакції Конвенції багато змін та уточнень щодо порядку розміщення нових форм медійного сервісу (реклама, телепродаж, плейсмент) та його обмеження в телеефірі.  Приміром, чітко визначено, що їх транслювання не повинно перевищувати 20% не добового, а щогодиного мовлення. Крім того, розтлумачено поняття телевізійна година, вона триває від 0 до 59 хв. Також змінено й доповнено окремі пункти, що стосуються юрисдикції країни, яка здійснює трансляцію.

 

Офіційні документи, ухвалені Постійним комітетом Ради Європи з питань транскордонного телебачення, будуть перекладені українською мовою і розміщені  на сайті Національної ради наприкінці червня.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY