Парламент хоче ввести відповідальність за поширення завідомо неправдивих відомостей

3 Червня 2009
19983
3 Червня 2009
11:17

Парламент хоче ввести відповідальність за поширення завідомо неправдивих відомостей

19983
Парламент хоче ввести відповідальність за поширення завідомо неправдивих відомостей

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до Цивільного кодексу України, № 4332 (щодо відшкодування моральної шкоди).

 

Законопроектом, ініціатори якого Андрій Портнов (фракція БЮТ) та Олександр Лавринович (фракція Партії регіонів), пропонується вдосконалити цивільно-правову відповідальність за вчинення моральної шкоди шляхом поширення завідомо неправдивих відомостей стосовно фізичної або юридичної особи.

 

Передбачається, зокрема, внести зміни до статті 23 Цивільного кодексу, якими встановити, що приниження честі та гідності фізичної особи, а також ділової репутації фізичної або юридичної особи може відбуватися також шляхом поширення завідомо неправдивих відомостей.

 

Також пропонується передбачити, що розмір грошового відшкодування моральної шкоди визначається судом залежно від характеру правопорушення, статусу особи, якій завдана така шкода, характеру та способу поширення завідомо неправдивих відомостей, а також з урахуванням інших обставин, які мають істотне значення.

 

Автори законопроекту пропонують також, визначаючи розмір відшкодування моральної шкоди, враховувати матеріальний стан особи, яка нанесла таку шкоду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19983
Читайте також
24.06.2009 09:57
Нина Краснова, «Комментарии»
28 118
12.06.2009 12:28
Оксана Бакаленко, «День»
22 192
14.01.2009 15:27
Ігор Розкладай
, для «Детектор медіа»
61 643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду