Депутати хочуть заборонити каналам ховати логотип під час реклами

26 Січня 2009
12331
26 Січня 2009
15:37

Депутати хочуть заборонити каналам ховати логотип під час реклами

12331
Депутати хочуть заборонити каналам ховати логотип під час реклами

23 січня 2009 року до Верховної Ради України було внесено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (законопроект № 3631, н.д. Олег Зарубінський, фракція блоку Литвина, н.д. Олександр Шепелев, фракція БЮТ-у, н.д. Микола Рудченко, фракція блоку Литвина; щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації під час реклами)», повідомляє Інститут медіа права.

 

На думку авторів законопроекту, необхідність у змінах до закону про телебачення і радіомовлення полягає в тому, що певна частка телеканалів, в т.ч. загальнонаціональних під час трансляції реклами приховує свій логотип, що в свою чергу не дає можливість довести, що певна реклама транслювалася на конкретному телеканалі.

 

Щоб уникнути цього автори пропонують внести зміни до визначень «ефірний час» та «логотип» та вимоги щодо відображення останнього. Змінами пропонується замінити у цих визначеннях слова «програми та передачі» на аудіовізуальну продукцію і зобов'язати демонструвати логотип протягом усієї трансляції аудіовізуальної продукції.

 

Текст законопроекту можна побачити тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12331
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5581 дн. тому
Більше 12 хвилин самої реклами протягом години не може бути апріорі. А то що набігає до 15-ти хвилин, так то дякуйте анонсам або так званому самопромоушену каналу.
хтось
5581 дн. тому
Якось вже був проект взагалі заборонити переривати рекламою фільми!!! Те, що повторюють куски фільмів після реклами це так собі… Дуже часто в одному проміжку по два – три рази показують один і той самий рекламний ролик!... Це взагалі якийсь маразм! Дуже часто реклама триває по 10-15 хвилин!... Це просто – жах!
Влад
5581 дн. тому
...такі питання мають врегульовувати самі рекламодавці, тому що, це обкрадання фактично - за їх гроші рекламувати канал. От, класно було б - в радіорекламі, в кожен ролик врізати позивні станції...
чытаДтч
5582 дн. тому
Интер - постоянно.
5582 дн. тому
"Почти все каналы грешат..." Не почти все, а только отдельные - пинчуковские, например, СТБ и Новый.
глиадаТч
5582 дн. тому
Отлично! А ещё необходимо запретить повтор, после рекламных пауз, предидущих частей фильма. Почти все каналы грешат тем, что после рекламы повторяется изрядный кусок фильма УЖЕ показанный до рекламы. Прям не знаю кому жаловаться.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду