Микола Томенко хоче заборонити перевірку ЗМІ під час передвиборчої кампанії

10 Квітня 2009
24139
10 Квітня 2009
10:17

Микола Томенко хоче заборонити перевірку ЗМІ під час передвиборчої кампанії

24139
Микола Томенко хоче заборонити перевірку ЗМІ під час передвиборчої кампанії

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко ініціюватиме заборону перевірок засобів масової інформації різними контролюючими органами у період передвиборчої кампанії. Про це він заявив під час запису телепрограми на каналі РТБ Рівненської обласної держтелерадіо компанії, повідомляє УНІАН.

 

За словами віце-спікера, ЗМІ не повинні стати заручниками політичної боротьби в Україні під час виборчої кампанії, хоча різні політичні та олігархічні групи намагатимуться отримати вигоду для себе у цій ситуації.

 

«Складається враження, що багато впливових фінансово-політичних груп хочуть скористатися з перехідного періоду в України для того, щоб монополізувати свій вплив на медійно-інформаційному ринку», - сказав Микола Томенко.

 

Ще одним із важливих завдань у цьому плані для народних депутатів і громадськості, на

думку Томенка, є запровадження мораторію на будь-які рішення, що стосуються розподілу або перерозподілу частот, передбачених для розвитку цифрового телемовлення.

 

У зв'язку з цим Верховна Рада планує звернутися до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення і уряду із проханням не ухвалювати на цей період рішень щодо перерозподілу частотного ресурсу і проектів, пов'язаних із цифровим мовленням.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24139
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антон
5503 дн. тому
Томенко здихає.Банально й примітивно з розумним виразом обличчя пропонувати те, що завжди роблять без нього. А деградація супроводжується комплексом величності. Наприклад, говорити від імені Верховної Ради те, чого вона не приймала й не вирішувала (про якесь ніби звернення до нацради). Перед цим великий законник Томенко оголосив про те, що сесію Верх. Ради починає транслювати радіо Ера, забувши, що саме радіо мало б хоча б формально подати листа про зміну програмної концепції
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду