Експерти виявили у лютому в донецькій пресі лише два випадки джинси

12 Березня 2009
10491
12 Березня 2009
16:00

Експерти виявили у лютому в донецькій пресі лише два випадки джинси

10491
Експерти виявили у лютому в донецькій пресі лише два випадки джинси
Донецький прес-клуб підбив підсумки лютневого моніторингу матеріалів, написаних із порушенням журналістських стандартів, повідомляє Інститут масової інформації.
 
Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Поліпшення медіасередовища на Сході України через відкрите обговорення регіональними журналістами принципів професійних стандартів та етики» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.
 
В лютому 2009 року експерти зафіксували всього два випадки «джинси» – по одному в газетах  «Панорама» і «Жизнь».
 
16 лютого в рамках проекту відбулася дискусія, під час якої обговорювалися питання дотримання журналістських стандартів та етики. Учасниками дискусії були головні редактори газет, інтернет-видань, телекомпаній, журналісти та експерти, які оцінюють матеріали в рамках проекту.
  
Основною причиною негативної ситуації в медіасфері більшість редакторів назвали той факт, що в нинішніх економічних умовах недоречно говорити про суворе дотримання журналістських стандартів. З іншого боку, прозвучала думка про те, що, поки видання дбає про свою рентабельність і виживання будь-якою ціною, воно може загинути й з іншої причини: втрати довіри з боку читача.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10491
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду