detector.media
12.03.2009 16:00
Експерти виявили у лютому в донецькій пресі лише два випадки джинси
Донецький прес-клуб підбив підсумки лютневого моніторингу матеріалів, написаних із порушенням журналістських стандартів, повідомляє Інститут масової інформації.
 
Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Поліпшення медіасередовища на Сході України через відкрите обговорення регіональними журналістами принципів професійних стандартів та етики» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.
 
В лютому 2009 року експерти зафіксували всього два випадки «джинси» – по одному в газетах  «Панорама» і «Жизнь».
 
16 лютого в рамках проекту відбулася дискусія, під час якої обговорювалися питання дотримання журналістських стандартів та етики. Учасниками дискусії були головні редактори газет, інтернет-видань, телекомпаній, журналісти та експерти, які оцінюють матеріали в рамках проекту.
  
Основною причиною негативної ситуації в медіасфері більшість редакторів назвали той факт, що в нинішніх економічних умовах недоречно говорити про суворе дотримання журналістських стандартів. З іншого боку, прозвучала думка про те, що, поки видання дбає про свою рентабельність і виживання будь-якою ціною, воно може загинути й з іншої причини: втрати довіри з боку читача.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY