З п’ятого разу захоплено приміщення Інституту «Республіка»

16 Жовтня 2008
4510
16 Жовтня 2008
16:01

З п’ятого разу захоплено приміщення Інституту «Республіка»

4510
З п’ятого разу захоплено приміщення Інституту «Республіка»
У ніч із 14 на 15 жовтня кількадесят представників невідомої приватної охоронної фірми виламали двері та увірвались до приміщення за адресою вул.Горького, 12-б у місті Києві, яку з 1997 року займає правозахисна організація Інститут «Республіка». Про це «Детектор медіа» повідомив член правління організації Володимир Чемерис.
 
Міліція спостерігала за подіями і не втручалась у них. Присутні в офісі представники Інституту «Республіка» не чинили опору нападникам.
 
Організатором захоплення пан Чемерис називає народного депутата від Партії регіонів Василя Грицака, помічники якого разом із державними виконавцями супроводжували співробітників охоронної фірми. Це вже п’ята спроба захоплення приміщення Інституту «Республіка». Минулого року Київська міська рада передала це приміщення депутату Грицаку. Це рішення «Республіка» оспорює в суді, вважаючи, що воно суперечить Закону України «Про оренду державного і комунального майна». Як стверджує Володимир Чемерис, представники пана Грицака почали діяти, не дочекавшись завершення розгляду справи в суді.
 
23 жовтня під час з’їзду Партії регіонів представники Інституту «Республіка» та інших громадських організацій планують пікетувати місце проведення заходу, вимагаючи від Партії регіонів вплинути на Василя Грицака.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4510
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду