У КМДА заявили, що «зупинили спробу незаконного захоплення» кінотеатру «Київ» колишнім орендарем

У КМДА заявили, що «зупинили спробу незаконного захоплення» кінотеатру «Київ» колишнім орендарем

7 Червня 2019
1516
7 Червня 2019
19:45

У КМДА заявили, що «зупинили спробу незаконного захоплення» кінотеатру «Київ» колишнім орендарем

1516
У Київській міській державній адміністрації повідомляють, що ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» начебто при підтримці невстановлених осіб намагалося залишити в своєму керуванні будівлю.
У КМДА заявили, що «зупинили спробу незаконного захоплення» кінотеатру «Київ» колишнім орендарем
У КМДА заявили, що «зупинили спробу незаконного захоплення» кінотеатру «Київ» колишнім орендарем

Про це повідомляється на сайті КМДА.

«Місто разом із правоохоронцями зупинило спробу незаконного захоплення кінотеатру "Київ". Колишній орендар, приватна компанія ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"», діяльність якої в тому числі передбачає здачу в оренду приміщень та ведення ресторанного бізнесу, при підтримці невстановлених осіб намагався залишити в своєму керуванні будівлю», - йдеться в повідомленні.

Також на сайті КМДА зазначено, що інвентаризація приміщень кінотеатру, яку розпочали сьогодні, триватиме 10 днів, після цього будівлю кінотеатру буде передано у користування новому орендарю – ТОВ «Сінема Центр».

Нагадаємо, директорка ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» Вілія Бондаренко розповіла «Детектору медіа», що 7 червня будівлю кінотеатру захопили «тітушки» та представники комунального підприємства «Київкінофільм», які вимагали звільнити приміщення для нового орендаря. 

Кординаторка національних та міжнародних проектів КП «Київкінофільм» Олена Бабій заявила, що представники підприємства проводили у приміщенні кінотеатру інвентаризацію.

У поліції зазначили, що інформація про захоплення не підтвердалися. «У кінотеатрі проходить інвентаризація під наглядом муніципальної варти», - повідомили правоохоронці.

Нагадаємо, ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» судиться з Департаментом комунальної власності Києва за право на оренду приміщення кінотеатру. 

Як писав «Детектор медіа», 4 січня 2019 року закінчився термін договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, який останні 20 років орендувало ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"». КМДА не планувала продовжувати договір оренди та пропонувала включити кінотеатр «Київ» до мережі комунальних кінотеатрів, а пізніше заявила про конкурс на право оренди будівлі, зазначивши, що переможе в ньому той, хто запропонує найбільшу вартість оренди, стартуватимуть пропозиції від 700 тис. грн на місяць.

Також повідомлялося, що ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» може працювати в будівлі, доки не знайдуть нових орендарів.

15 квітня у КМДА провели конкурс, переможцем якого стала компанія «Сінема Центр». Оренда коштуватиме понад 2 млн грн на місяць. 

ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» не визнало результатів конкурсу і заявило, що Департамент комунальної власності Києва порушив право ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» на продовження договору оренди та в установлений законодавством термін не повідомив орендаря про намір не продовжувати договір оренди, що тягне за собою автоматичну пролонгацію договору за законодавством.

Наступне засідання суду в цій справі відбудеться 18 червня 2019 року. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1516
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду