detector.media
16.10.2008 16:01
З п’ятого разу захоплено приміщення Інституту «Республіка»
У ніч із 14 на 15 жовтня кількадесят представників невідомої приватної охоронної фірми виламали двері та увірвались до приміщення за адресою вул.Горького, 12-б у місті Києві, яку з 1997 року займає правозахисна організація Інститут «Республіка». Про це «Детектор медіа» повідомив член правління організації Володимир Чемерис.
 
Міліція спостерігала за подіями і не втручалась у них. Присутні в офісі представники Інституту «Республіка» не чинили опору нападникам.
 
Організатором захоплення пан Чемерис називає народного депутата від Партії регіонів Василя Грицака, помічники якого разом із державними виконавцями супроводжували співробітників охоронної фірми. Це вже п’ята спроба захоплення приміщення Інституту «Республіка». Минулого року Київська міська рада передала це приміщення депутату Грицаку. Це рішення «Республіка» оспорює в суді, вважаючи, що воно суперечить Закону України «Про оренду державного і комунального майна». Як стверджує Володимир Чемерис, представники пана Грицака почали діяти, не дочекавшись завершення розгляду справи в суді.
 
23 жовтня під час з’їзду Партії регіонів представники Інституту «Республіка» та інших громадських організацій планують пікетувати місце проведення заходу, вимагаючи від Партії регіонів вплинути на Василя Грицака.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY