Акціонер  Divan TV звинувачує Андрія Колодюка у рейдерському захопленні сервісу через продаж

Акціонер Divan TV звинувачує Андрія Колодюка у рейдерському захопленні сервісу через продаж

31 Грудня 2021
3093
31 Грудня 2021
10:04

Акціонер Divan TV звинувачує Андрія Колодюка у рейдерському захопленні сервісу через продаж

3093
Він вважає,що засновник сервісу не мав права його продавати без згоди усіх акціонерів.Андрій Колодюк ці звинувачення відкидає і вважає, що саме діяльність Миколи Фадєєва призвела сервіс до банкрутства.
Акціонер  Divan TV звинувачує Андрія Колодюка у рейдерському захопленні сервісу через продаж
Акціонер  Divan TV звинувачує Андрія Колодюка у рейдерському захопленні сервісу через продаж

Акціонер кіпрської компанії «Мікарніал ЛТД», якій належала юридична особа сервісу Divan TV – ТОВ «Фінарт Капітал Інвест» Микола Фадєєв вважає, що продаж сервісу відбувся задля отримання над ним одноосібного контролю. І у цьому він звинувачує засновника Divan TV Андрія Колодюка. Про це він розказав у коментарі «Детектор медіа».

Divan TV належить товариству з обмеженою відповідальністю «Фінарт Капітал Інвест», бенефіціаром якої через кіпрську компанію «Мікарніал ЛТД» був Андрій Колодюк.

Андрій Колодюк сказав «Детектору медіа», що продав Divan TV 7 вересня 2021 року люксембурзько-бельгійській компанії «Татхрах Дженерал Трейдінг».

Ця компанія на пресконференції 21 грудня заявила, що хоче зробити на основі Divan TV безкоштовну пропозицію для українців на окупованих територіях. Але не може, бо компанію не вдається взяти під контроль.

Представник бельгійської компанії Віктор Захарчук на пресконференції сказав, що нібито сервіс контролює Микола Фадєєв, і через його фірму нібито виводились гроші в обхід інших акціонерів.

«Детектор медіа» вдалось отримати коментар Миколи Фадєєва. Він заперечив ці звинувачення і розказав свою версію подій.

За словами Миколи, упродовж дев’яти років йшла мова про залучення інвестицій та/або продаж сервісу Divan TV: «За це відповідав Андрій Колодюк, але нічого не виходило». Він розказав про те, що переговори велись з компанією «Датагруп», яка згодом придбала Volia.

«Коли вже практично були усі домовленості щодо угоди, Колодюк перекреслив усю цю роботу однією статтею (мова йде про матеріал НВ «Битва за панель. Чому ОТТ-бізнес дорожчає, кабельні провайдери гинуть, і як smart-ТВ визначає ринок — інтерв'ю із засновником Divan TV», який вийшов у червні 2021 року)», – сказав він.

Також він пригадав про те, що у травні 2021 акціонерам Андрій Колодюк запропонував оферту щодо продажу сервісу: «Вона була дійсна два дні. Однак коли ми дали згоду на неї, про згоду з умовами оферти у повному обсязі, та викуп без зауважень і торгів – він повідомив, що вже пізно і він укладає угоду з новим інвестором. Згодом ми зрозуміли, що уся ця схема була створена для того, щоб забрати у нас сервіс і отримати над ним одноосібний контроль».

Новий власник сервісу, бенефіціар компанії «Татхрах Дженерал Трейдінг» бельгієць Ян Тіс, за інформацією Миколи Фадєєва не є бізнесменом: «А бельгійський пенсіонер, який живе на пенсії і паралельно надає послуги номінального директора у низці холдингових компаній. За моєю інформацією (не офіційною) – бенефіціаром «Татхрах Дженерал Трейдінг» є Віктор Захарчук, який на пресконференції представляв компанію Яна Тіса. Сам Захарчук тісно пов'язаний з Андрієм Колодюком та Олесею Березовець (директорка компанії "Фінарт Капітал Інвест"  ДМ»).

На його думку, «Татхрах Дженерал Трейдінг» спеціально залучили задля заволодіння сервісом Divan TV.

Микола Фадєєв каже, що попри запевнення, що упродовж трьох останніх років Андрій Колодюк не займається управлінням сервісом, він брав участь у всіх бюджетних комітетах та був ознайомлений з фінансовими звітами.

Він вважає, що сам продаж сервісу 9 вересня 2021 року не був погоджений з рештою акціонерів.

«Треба розуміти абсурдність ситуації: якщо є мажоритарний акціонер з часткою 51% але окрім нього є  ще чотири людини, які мають 49%. Частка моєї сторони у компанії «Фінарт Капітал Інвест»  31%. Так, спершу у нього була довіреність кіпрської компанії "Мікарніал ЛТД". Але ще влітку я ініціював відкликання цієї  довіреності. Тому їм довелось ускладнити схему, зробити помилки у перекладі Статуту, щоб він міг оформлювати угоди продажу одноосібно (згідно статуту, на такі дії потрібна було рішення акціонерів, підпис двох директорів та секретаря). Але ви можете уявити, що серйозний європейський інвестор купує компанію, і не зустрічається з усіма засновниками і купує компанію до проведення аудиту? Взагалі у будь-якому нормальному бізнесі, будь-якої країни, немає таких угод, коли інвестор спочатку купує, а потім робить аудит. Це зі світу фантастики! Я вже не кажу про відверте ігнорування покупцем інших акціонерів на 49%. А на пресконференції якраз заявили, що вони не мають можливостей провести аудит. Логіка процесу купівлі відсутня»,  вважає Микола Фадєєв.

Також він розказав, о після зміни власників у Держреєстрі, 11 вересня Андрій Колодюк з Олегом Марієвським приїхали в офіс, зламали двері, винесли комп’ютери, документи, телевізори, сейфи та інші цінності: «А це якраз усі бази даних та доступи. Вони якраз їх і отримали. Але справа в тому, що колектив залишив компанію ще раніше, і не схотів продовжувати  працювати з Колодюком».

Саме тому, на його думку, нові власники зараз не можуть керувати сервісом та забезпечити його роботу.

При цьому Микола запевняє, що він не керує і не контролює Divan TV: «Наскільки мені відомо зараз він працює, однак оплати призупинені. Рахунки повністю контролюють рейдери». 

Микола Фадєєв планує  звертатись до суду, але наразі віні не має  договору купівлі-продажу. Цей документ, за його словами, відсутній у Держреєстрі і у матеріалах кримінальної справи №12021100070001600, яка була порушена 3 вересня через підроблення документів «Мікарніал ЛТД» (розпоряджень усіх акціонерів, наданих Андрієм Колодюком)  про переведення обслуговування компанії до іншого агента-реєстратора на Кіпрі для оформлення продажу компанію.

У відповідь Андрій Колодюк у коментарі «Детектор медіа» зазначив: «На жаль, сервіс контролює Фадеев. Нажаль - тому, що завдяки його діям - сервіс банкрут. Відкючені канали - він під його керівництвом виросли величезні борги, відсутня технічна підтримка». Також він розказав, що саме за вказівкою Миколи Фадєєва на сайті сервісу були вказані його особистий номер та мейл.

«Тисячі дзвінків від обурених абонентів, які не отримують якісний сервіс, не можна відписатися від підписки, і люди, які відписалися раніше стикнулися з проблемою - з їх рахунків незаконно знімаються кошти. Тисячі заяв від абонентів до кіберполіціі про шахрайство. Ми були вимушені захищатися - відкрите кримінальне провадження (№12021100000001398 внесене до ЄРДР 30.11.2021). Сподіваюсь, поліція в цьому розбереться. Не Фадеев, а компанія Яна  (Тіса – ДМ) подала позов до суду. Також чекаємо справедливого рішення», - додав він.

Нагадаємо, 2020 року сервіс зазнав 22 мільйонів гривень збитків. За інформацією джерел «Детектора медіа», компанія заборгувала кількадесят мільйонів гривень українським правовласникам, бо не сплачувала роялті за трансляцію їхніх каналів. У пресслужбі «Медіа Групи Україна» підтвердили, що Divan TV винен холдингу: «Доки питання з заборгованістю не буде врегульоване, контракти на нові періоди ми підписувати наміру не маємо».

У пресслужбі «1+1 медіа» також повідомили, що не мають чинного договору з ОТТ-провайдером Divan TV. Також медіагрупа повідомляє, що звернулась до суду через грубе «порушення договірних відносин та суттєву матеріальну заборгованість». Вже не має договорів з сервісом і медіагрупа StarLightMedia.

Директорка компанії «Фінарт Капітал Інвест» Леся Березовець каже, що компанія має змогу повернути собі доступ до сервісу, віддати борги та виконати зобов’язання перед абонентами. «Ми намагаємось повернути довіру абонентів сервісу, — каже вона. — Намагаємось вирішити питання доступу до контенту».

Андрій Колодюк розповів «Детектору медіа», що три роки не займався розвитком компанії й вирішив продати її після того, як один із міноритарних акціонерів захотів продати свою частку. Після перемовин компанія отримала пропозицію про продаж 100 % акцій. «Я отримав погодження всіх акціонерів щодо ціни та умов. Я продавав компанію, маючи на руках усі дозволи та внутрішні угоди від акціонерів», — каже він.

На пресконференції нові власники оголосили, що хочуть створити на базі Divan TV інструмент для донесення українських телеканалів до окупованих територій України. Ян Тіс каже, що цю ідею підтримують у Євросоюзі та Сполучених Штатах Америки, а сам він звернувся до президента України Володимира Зеленського з пропозицією підтримати проєкт.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3093
Коментарі
22
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
André
443 дн. тому
Достойний чоловік цей Колодюк, дарма всі тут на нього накинулися. Він , як справжній та мужній патріот України, зараз знаходиться в самих небезпечних точках - Люксембурзі, Монако, Давосі, та інші. Мужньо збирає кошти для свого кишенькового фонду Free Ukraine freeukraine.foundation (доречі всі особистості цього «фонду» ті ж самі - Колодюк, Березовець, Ян Тіз), з якого фінансуються його кишенькові стартапи. Все для України старається! Ночей недосипає… Дайте йому краще грошей! А він вам колись за це у борщ плюне ????
Ирина Анатольевна
797 дн. тому
Ужасно осознать, что такому человеку, как Андрей Колодюк доверяла всё это время, а по факту он оказался обычным жуликом. А как он красиво себя рекламирует. Какой пафос и вечный пиар. Андрей, побойся бога. Тебе же это всё вернется. Нельзя так с людьми обходиться. Надеюсь, что ты одумаешься.
Чарку будеш?
808 дн. тому
Андрюша забил х@й на Диван несколько лет назад, загнал очередную свою компанию в долги, через подделку подписей остальных акционеров "продал" юр.лицо Дивана (без ничего), а в конце решил как стервятник поживиться над "трупом" сервиса, хоть что-нибудь заработать. В любом случаи сервис умер, он не функционирует, абонентская база проеб@на в пух и прах, репутация ниже плинтуса. Спасибо, Андрей.
Твой лучший враг
823 дн. тому
Андрюша Колодюк, ты проиграл. Заврался, решил, что умнее всех. Решил, что сможешь просто так кидать хороших людей. Решил, взять за бороду "самого Бога"? Умойся, червь! Жди, когда придут за тобой и "спросят"!!!!!
Алина
825 дн. тому
Тут писали про то, что с похожей схемой Колодюк провернул аферу, кинув своего брата с юнитрейдом. Решила посмотреть пару данных о юнитрейд и самого финарт капитал. И что я вижу!? Директор и там и там Березовец Леся. Какое интересное совпадение, неправда ли. Это та самая Леся, которая на видео, видимо. Или всё-таки совпадение? Попахивает чем-то неприятным в этой истории.
GogO
826 дн. тому
Как это колодюка из Авенчерс еще не поперли. Столько уже хвостов за ним. Бракодел
Expert
831 дн. тому
Ну, прямо украинская классика, как «отцы и дети», у нас это называется «жадный партнер и рабочая лошадка»… Таких историй масса. Но почему-то «жадные» никак не понимают, что они не смогут удержать бизнес, даже если его успешно захватят. А именно так происходит в 100 из 100 случаев. Но чужой опыт у нас изучать не умеют.
Василь
841 дн. тому
Згоден з деякими коментарями. Треба копати глибше, та виводити Колодюка на чисту воду. Цей бандюк зколотив банду з вітьком (доречі дуже схожого на себе) та лєсєй, долучив якогось літнього чоловіка з європи, на ім'я Тіз, для показухи, й втирає нам якусь дичину. Клоун))))
Прохожий
842 дн. тому
Для простых обывателей этот конфликт ничего не значит, кроме тех, кто потерял доступ к телевидению. Но для тех, кто сталкивался с Колодюком в той или иной мере, думаю, довольно очевидно на чьей стороне правда. Т.к. от этот человек является обманщиком и манипулятором, а не партнером. Десятки людей это могут засвидетельствовать, кто с ним работал. Да, Колодюк совершил рейдерский захвата компании. Да, этот Ян Тис - это подставное лицо, такой себе зиц-председатель Фунт, которого только показывают для картинки. Чтобы в этом убедиться, достаточно посмотреть пресс-конференцию, которую устроили аферисты и просто смотреть на реакцию этого ничего не понимающего, что происходит вокруг, человека. Ну а любопытным журналистам, уверен, не составит нарыть труда нарыть информацию об этом бельгийском чудо-инвесторе. И да, вся эта движуха рассчитана на то, что у медиагрупп получится выбить бесплатно контент, якобы для благих намерений. Ведь, по их словам, Диван ТВ "единственный" сервис, который вещает на оккупированных территориях. Смешно же ведь, на кого это рассчитано?
Швед Ю.
842 дн. тому
На Колодюка пора подавать коллективный иск всем, кого он кинул и обманул. Наверное таких много наберется за всё время, что этот тип мутит.
Друг
844 дн. тому
Очень похожая схема с Юнитрейдом. Фантазия у Колодюка не очень, если посмотреть глубже. Надеюсь на этого аферюгу найдется управа. Кидок акционеров и подлог не должны остаться безнаказанными.
Fedor
844 дн. тому
В бизнес кругах еще многие хорошо помнят, как Колодюк банкротил Unitrade/City.com. Годами выводил деньги из бизнеса на свою фейковую партию «Информационная Украина», а когда бизнес окончательно загнал в долги, обвинил во всем родного брата и рейдернул бизнес, а потом кинул всех кредиторов (вкладчикам ФК «Сократ» это дорого обошлось). И этот человек через подставных лиц обращается к президенту Украины с очередными фейковыми инициативами чтоб пристроится к распилу государственного бюджета?! Надо еще постараться поискать более токсичных дельцов чем Колодюк и Медвейчук.
Fedor
844 дн. тому
В бизнес кругах еще многие хорошо помнят, как Колодюк банкротил Unitrade/City.com. Годами выводил деньги из бизнеса на свою фейковую партию «Информационная Украина», а когда бизнес окончательно загнал в долги, обвинил во всем родного брата и рейдернул бизнес, а потом кинул всех кредиторов (вкладчикам ФК «Сократ» это дорого обошлось). И этот человек через подставных лиц обращается к президенту Украины с очередными фейковыми инициативами чтоб пристроится к распилу государственного бюджета?! Надо еще постараться поискать более токсичных дельцов чем Колодюк и Медвейчук.
Fedor
844 дн. тому
В бизнес кругах еще многие хорошо помнят, как Колодюк банкротил Unitrade/City.com. Годами выводил деньги из бизнеса на свою фейковую партию «Информационная Украина», а когда бизнес окончательно загнал в долги, обвинил во всем родного брата и рейдернул бизнес, а потом кинул всех кредиторов (вкладчикам ФК «Сократ» это дорого обошлось). И этот человек через подставных лиц обращается к президенту Украины с очередными фейковыми инициативами чтоб пристроится к распилу государственного бюджета?! Надо еще постараться поискать более токсичных дельцов чем Колодюк и Медвейчук.
Fedor
844 дн. тому
В бизнес кругах еще многие хорошо помнят, как Колодюк банкротил Unitrade/City.com. Годами выводил деньги из бизнеса на свою фейковую партию «Информационная Украина», а когда бизнес окончательно загнал в долги, обвинил во всем родного брата и рейдернул бизнес, а потом кинул всех кредиторов (вкладчикам ФК «Сократ» это дорого обошлось). И этот человек через подставных лиц обращается к президенту Украины с очередными фейковыми инициативами чтоб пристроится к распилу государственного бюджета?! Надо еще постараться поискать более токсичных дельцов чем Колодюк и Медвейчук.
1
844 дн. тому
Есть такая категория людей, которые выглядят как очень грамотные профессионалы, а по факту- пустое место. Их очень просто определить- с ними никто и никогда не смог заработать. И даже если у них по счастливому стечению обстоятельств получилось попасть «в струю», то в конечном итоге они, по своей глупости и жадности, всё разрушат. Этот феномен описывается в народных сказках, когда дурачку привалит утка несущая золотые яйца, а он её зарезал, чтобы узнать секрет… Судя по всему, Андрей Колодюк как раз из этой категории людей. Если ошибаюсь, напишите сюда - кто может поблагодарить Колодюка за успех? Просто интересно.
Investor
844 дн. тому
Ничего хорошего ожидать невозможно от человека, который предал и кинул собственного брата!! Что говорить про окружение внутри компании. Сочувствую всем, кому довелось с Колодюком работать
Ніякого феірплей
845 дн. тому
Ще раз переконався в тому, що цей колодюк негідник. Довелося попрацювати з ним. Дуже часто у нього виникали ідеї, які неможливо виконати не порушив закону або якихось морально етичних норм. Тому від нього працівники й тікали, бо по його є лише 2 думки - одна його, а інша - помилкова. Не просто так колись були обшуки у компанії. Ось і логічний фінал. Негідник сам себе переграв на своєму ж полі. P.S. щось мені підказує, що його остаточно притисло те, що він винен багато мільйонів боргів, а ще не може з країни виїхати. Ось і закрутив чергову аферу.
Колодюковое нутро
845 дн. тому
Колодюковая душа устроила войну со своим братом за юнитрейд. Это же подонок-Иуда современности, он продаст любого за золотую монету или 30. Никто кто с ним работал ни то что не подаст ему руки, но и на одном поле с ним помочиться не станет.
Співробітник
845 дн. тому
В колективі А.Колодюка між собою називали «Слизень». Цим усе сказано. Саме тому жодний співробітник зі штату з 50 людей не погодився на пропозиції Колодюка працювати з ним після рейдерського захвату.
TiredUser
845 дн. тому
На жаль, мала негативний досвід роботи з А. Колодюком і не маю сумнівів, що вся ця історія - його ідея. Шкода лиш, що гарний додаток постраждав через його егоїзм.
MainStream
846 дн. тому
Ну, прямо картина маслом, в стиле Колодюка. Это же просто серийный убийца бизнесов!???? Чтобы обанкротить такие большие и трендовые компании как ЮНИТРЕЙД и ДИВАН.ТВ нужно очень сильно постараться… Гениальный инвестиционный эксперт и «венчурный инвестор»!????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду