«Інвентаризація» кінотеатру «Київ» є захопленням, бо з комунального майна там тільки стіни - заява Культурного центру

«Інвентаризація» кінотеатру «Київ» є захопленням, бо з комунального майна там тільки стіни - заява Культурного центру

8 Червня 2019
1534
8 Червня 2019
17:25

«Інвентаризація» кінотеатру «Київ» є захопленням, бо з комунального майна там тільки стіни - заява Культурного центру

1534
ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» заявляє, що в будівлі кінотеатру неможливо провести інвентаризацію - так події 7 червня назвали у мерії Києва, - бо там немає комунального майна.
«Інвентаризація» кінотеатру «Київ» є захопленням, бо з комунального майна там тільки стіни - заява Культурного центру
«Інвентаризація» кінотеатру «Київ» є захопленням, бо з комунального майна там тільки стіни - заява Культурного центру

Про це йдеться в заяві від 8 червня на сторінці Культурного центру у Facebook.

«Те, що представники КП "Київкінофільм" називають інвентаризацією, насправді є захопленням кінотеатру. Офіційна інвентаризація кінотеатру відбулася у грудні 2018 року представниками КП "Київкінофільм", Департаментом комунальної власності спільно з адміністрацією кінотеатру. За її результатами усе комунальне майно, що утримувалося на балансі кінотеатру з 1999 року було списане. Наразі все, що знаходиться у кінотеатрі є власністю ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"». Це означає, що комунальної власності, окрім власне стін, у кінотеатрі немає», - сказано в заяві.

У Культурному центрі заявили, що зіткнулись із «великою кількістю маніпуляцій та дезінформацією» навколо кінотеатру «Київ», тому вирішили ще раз озвучити свою позицію. 

«Ми вважаємо що ескалація конфлікту, збройне блокування роботи кінотеатру, пошкодження приватного майна Культурного центру (адже все, окрім самої будівлі: кінообладнання, крісла, дивани та все інше — не належить місту, а є приватною власністю Культурного центру), недопущення працівників Культурного центру до приміщення кінотеатру під час судового процесу — є ні чим інакшим, як рейдерським захопленням з використання адміністративного ресурсу та за сприяння поліції», - йдеться в заяві.

КЦ ще раз наголосив, що договір оренди приміщення не було продовжено міською владою без пояснення причин, а «пізніше з’явилась маніпуляція з приводу того, що кінотеатр сплачує мізерну оренду плату, у розмірі 40 тисяч гривень, хоча ж насправді разом з усіма суборендами (бар Parovoz, піцерія Mister Cat, комп’ютерний клуб) до держбюджету надходить більше ніж 270 тисяч гривень». У Культурному центрі зазначають, що ніхто не пропонував їм переглянути збільшення орендної ставки.

«Юрист КП "Київкінофільм" під час вчорашнього інтерв’ю заявив, що орендна плата складає 500 тисяч гривень, а новий орендар вже перерахував місту 1 млн грн, хоча, за умовами конкурсу, має платити більш як 2 млн грн. Заявлена під час тендеру вартість оренди є нічим іншим, як черговою схемою КМДА та КП "Київкінофільм"», - вважають у Культурному центрі.

Як писав «Детектор медіа», 7 червня директорка ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» Вілія Бондаренко розповіла, що будівлю кінотеатру захопили «тітушки» та представники комунального підприємства«Київкінофільм», які вимагали звільнити приміщення для нового орендаря. 

Кординаторка національних та міжнародних проектів КП «Київкінофільм» Олена Бабій заявила, що представники підприємства проводили у приміщенні кінотеатру інвентаризацію.

У поліції зазначили, що інформація про захоплення не підтвердалися. «У кінотеатрі проходить інвентаризація під наглядом муніципальної варти», - повідомили правоохоронці.

У КМДА того ж дня заявили, що начебто «зупинили спробу незаконного захоплення» кінотеатру «Київ» колишнім орендарем. На думку міської влади, Культурний центр «при підтримці невстановлених осіб» намагався залишити в своєму керуванні будівлю.

Нагадаємо, ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» судиться з Департаментом комунальної власності Києва за право на оренду приміщення кінотеатру. 

Як писав «Детектор медіа», 4 січня 2019 року закінчився термін договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, який останні 20 років орендувало ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"». КМДА не планувала продовжувати договір оренди та пропонувала включити кінотеатр «Київ» до мережі комунальних кінотеатрів, а пізніше заявила про конкурс на право оренди будівлі, зазначивши, що переможе в ньому той, хто запропонує найбільшу вартість оренди, стартуватимуть пропозиції від 700 тис. грн на місяць.

Також повідомлялося, що ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» може працювати в будівлі, доки не знайдуть нових орендарів.

15 квітня у КМДА провели конкурс, переможцем якого стала компанія «Сінема Центр». Оренда коштуватиме понад 2 млн грн на місяць. 

ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» не визнало результатів конкурсу і заявило, що Департамент комунальної власності Києва порушив право ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» на продовження договору оренди та в установлений законодавством термін не повідомив орендаря про намір не продовжувати договір оренди, що тягне за собою автоматичну пролонгацію договору за законодавством.

Наступне засідання суду в цій справі відбудеться 18 червня 2019 року. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1534
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду