Мінтрансзв'язку зацікавилось цифровим мовленням у регіонах

18 Серпня 2008
14617
18 Серпня 2008
17:55

Мінтрансзв'язку зацікавилось цифровим мовленням у регіонах

14617
Мінтрансзв'язку зацікавилось цифровим мовленням у регіонах
У 2009 році Міністерство транспорту і зв'язку України планує розпочати наукові дослідження можливості використання багаточастотних мереж із застосуванням малопотужних передавачів для розгортання місцевого цифрового мовлення, а також перспектив використання для цих цілей НВЧ-радіотехнологій, кабельних і оптоволоконних мереж. Про це йдеться в офіційному листі, що надійшов на адресу Незалежної асоціації телерадіомовників.
 
Як повідомляє прес-служба НАМ, саме ці технології були визнані найбільш прийнятними для вирішення проблем переведення місцевих та регіональних телекомпаній на цифрове мовлення учасниками науково-практичної конференції «Проблеми впровадження цифрового мовлення на загальнонаціональному, регіональному та місцевому рівні», яка проводилась НАМ та Одеською національною академією зв’язку ім. О.С. Попова 25-26 квітня в Одесі.
 
Нагадаємо, у ході конференції професор Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова Олег Гофайзен та провідний інженер Українського науково-дослідного інституту радіо і телебачення Дмитро Маковєєнко, запропонували ідею створення місцевих «міні-мультиплексів»: багатоканальних мереж із використанням малопотужних передавачів.
 
На думку вчених, це технічне рішення дозволяє вирішити цілий комплекс завдань із забезпечення незалежності місцевих та регіональних мовників, що стоять перед державою:
 
1) припинити їх змагання із регіональними та загальнонаціональними телекомпаніями за право користування радіочастотним ресурсом та водночас забезпечити максимально раціональне використання радіочастотного ресурсу: адже, міні-мережі можуть працювати на радіочастотах, які у відповідних зонах з технічних причин мають залишатися вільними від загальнонаціонального та регіонального мовлення;
 
2) підвищити рентабельність місцевих мовників за рахунок значної економії коштів на поширення сигналу, а отже – підвищити їх фінансову стабільність та незалежність, адже саме постійні високі витрати спонукають телекомпанії брати незаконні кошти у політичних сил та окремих рекламодавців;
 
3) створити умови для функціональної незалежності місцевих мовників, які спроможні самостійно створити та обслуговувати міні-мультиплекси: адже, контроль телекомпанії за «рубильником» є основою її безпеки та гарантією від безпідставного виключення з ефіру.
 
На думку керівника Центру законодавчих ініціатив НАМ Ольги Большакової, рішення Мінтрансзв'язку взятии витрати із проведення досліджень на себе є позитивним для галузі, оскільки регіональні телерадіоорганізації неспроможні самі профінансувати такий проект.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14617
Читайте також
07.05.2008 13:40
Незалежна асоціація телерадіомовників
20 479
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Большакова - МОЗГ!!! (я давно говорил)
5732 дн. тому
Большакову в главные чиновники по вопросам ТВ и РВ!!!!!!!!!!!! Это единственный патриот и здравый человек в национальной медиа-сфере. Дайте вещателям уже работать, инвестировать и производить, без Нацрады давно бы уже были в цифровом веке! Курусы никогда не нажрутся взяток на роспродаже "лицензий" и "конкурсов", эта вша вечно будет работать тормозом медиа-бизнеса! Именно свидомость и этническое хохло-жлобство курусов, его высших "авторитетов" государства и тормозят страну!!!!!! Прикрываются галимой наци-демагогией, за идиотов миллионы держат, всяким уродам невменяемым компанию и кумовстов составляют, и всю эту мерзость творят от имени Украины. У нас сельский президент, для него РЕАЛЬНО ЧУЖДО всё "гороцькэ", начиная с индустрии заканчивая русским языком (русський, то гороцькой язык, а мова то правильный язык укройинцив) и его патриоты такие же самые жлобы и циники!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду