Ольга Большакова: Рішення Нацради виділити 5-й мультиплекс регіональним мовникам важливе для забезпечення рівних прав на інформацію

24 Квітня 2008
10978
24 Квітня 2008
15:10

Ольга Большакова: Рішення Нацради виділити 5-й мультиплекс регіональним мовникам важливе для забезпечення рівних прав на інформацію

10978
Ольга Большакова: Рішення Нацради виділити 5-й мультиплекс регіональним мовникам важливе для забезпечення рівних прав на інформацію
Необхідність існування регіонального та місцевого телебачення у цифровому форматі зумовлена адміністративно-територіальним устроєм, великою територією країни та багатонаціональним складом її населення. Таку думку висловила у ході свого виступу на міжнародній конференції «Проблеми впровадження цифрового мовлення на загальнонаціональному, регіональному та місцевому рівні», яка триває в Одесі, керівник Центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова. Нагадаємо, НАМ та Одеська академія зв’язку імені Попова є співорганізаторами конференції.
 
Враховуючи такі функції регіонального телебачення, як поширення інформації місцевого характеру, контроль за діяльністю місцевої влади, консолідація населення регіону для обговорення спільних проблем (до того ж, зручною для територіальної громади мовою) та альтернативне висвітлення інформації про загальнонаціональні події, яке має гарантувати незалежність аудіовізуальних ЗМІ у країні в цілому, пані Большакова наголосила на неприпустимості припинення мовлення регіональних ТРО і недостатності функціонування лише загальнонаціональних телеканалів.
 
Вона також зауважила, що варіант надання певної кількості ефірного часу у межах загальнонаціональних каналів регіональних мовників, який активно обговорюється як один із можливих фахівцями у галузі цифрового телебачення, призведе до того, що значна кількість інформаційних потреб телеглядачів в регіонах залишатиметься незадоволеною. Слід також урахувати, що таким чином більшість споживачів регіонального телебачення будуть позбавлені вибору зручного часу для перегляду цікавих їм телепрограм. Відтак, Ольга Большакова вважає рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про виділення п’ятого цифрового мультиплексу для регіональних мовників, ухвалене 23 квітня, дуже важливим для забезпечення рівних прав на інформацію для всіх українців.
 
Любов Церелунг, для «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10978
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду