Юрій Пінкевич: Розбудову цифрового мовлення треба починати з західного кордону

25 Квітня 2008
11623
25 Квітня 2008
15:57

Юрій Пінкевич: Розбудову цифрового мовлення треба починати з західного кордону

11623
Юрій Пінкевич: Розбудову цифрового мовлення треба починати з західного кордону
Представник Львівської філії концерну РРТ  Юрій Пінкевич вважає, що розбудову цифрового мовлення треба починати з прикордонних областей – Чернівецької, Закарпатської, Львівської, Волинської.  Про це він сказав на на організованій Незалежною асоціацією мовників та Одеською академією зв’язку міжнародній конференції «Проблеми впровадження цифрового мовлення на загальнонаціональному, регіональному та місцевому рівні», яка триває в Одесі.
 
«Згідно з женевськими домовленостями, якщо аналогові сигнали українських телерадіоорганізацій створюватимуть завади для цифрових сигналів із Польщі, Словаччини і Румунії, такі сигнали треба буде негайно вимкнути, - каже пан Пінкевич. – Впровадження цифри вже почали з центру, і це помилка, яка призведе до великої кількості додаткових незручностей. Окрім захисту ефірного простору України, важливим є те, що на територіях, де поширені максимум 1-2 канали аналогового телебачення, інтенсивніше розвиватиметься приймальна мережа цифрового телебачення, і буде можливим прийом більшої кількості українських телеканалів».
 
Зараз у Львові, територія якого перебуває у двох зонах синхронного наземного мовлення цілком і ще в одній – частково, для повного покриття необхідно добудувати ще дві-три вежі або використовувати наявні вежі мобільних операторів, із якими тривають переговори. За словами пана Пінкевича, на значній частині Львівської області поки що використовується технологія наземних регіональних інформаційних мереж у форматі DVB. Що ж до доцільності та права на існування останнього, з огляду на європейські стандарти, під час конференції виникла запекла дискусія, яка стане окремою темою для публікації «ТК».
 
Любов Церелунг, для «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду