«Обозреватель» відкидає претензії журналіста Віталія Буряка

8 Травня 2008
32337
8 Травня 2008
11:22

«Обозреватель» відкидає претензії журналіста Віталія Буряка

32337
«Обозреватель» відкидає претензії журналіста Віталія Буряка
Редакційна рада сайту «Обозреватель» опублікувала заяву щодо публікації про нібито грубе редагування матеріалу луцького журналіста Віталія Буряка та використання його імені під замовним матеріалом,  при цьому помилково говорячи про «заяви, які він розмістив на сайті “Детектор медіа’’». Насправді повідомлення про претензії Віталія Буряка з‘явилося на сайті ІМІ. Редакція «Обозревателя» стверджує, що її працівники не перебували в контакті з луцьким журналістом Віталієм Буряком, не одержували від нього матеріалів й не погоджували їх із ним.
 
У відповідь на закиди журналіста Редакційна рада сайту «Обозреватель» заявляє: «Стаття «Как «сердечный» мэр погорел на земельных откатах» дійсно була опублікована на сайті «Обозреватель» після того, як ми одержали неї від інформованого й обізнаного джерела.
 
У даній статті зазначений автор розслідування: Віктор Бурятов. Це псевдонім того самого журналіста, що передав на умовах анонімності даний текст редакції «Обозревателя».
 
Ми не вповноважені й за жодних умов не розкриємо справжнє ім'я нашого джерела, звичайно, якщо на те не буде адекватного судового рішення. Згаданий Віталієм Буряком Орест Сохар не є журналістом чи працівником сайту «Обозреватель» й, за нашими данними, не брав участь у підготовці вищезгаданого розслідування.»
 

«Редакція «Обозревателя» не стверджувала і не стверджує, що даний текст, підписаний псевдонімом «Віктор Бурятов», стосується авторства Віталія Буряка. Сподіваємося, що даний факт стане предметом обговорення свободи преси в нашій країні, бо очевидно, що Віталій Буряк піддався грубому тиску з боку осіб, згаданих у розслідуванні на сайті «Обозреватель», і вони змусили його звернутися до громадськості з відмовою від авторства на даний текст.»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32337
Читайте також
29.11.2004 12:41
студент Інституту журналістики, для „Детектор медіа”
2 752
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду