У Луцьку завершилися зйомки фільму «Європейський конвой»ForUm

29 Серпня 2003
1540
29 Серпня 2003
11:20

У Луцьку завершилися зйомки фільму «Європейський конвой»ForUm

1540
У Луцьку завершилися зйомки фільму «Європейський конвой»ForUm
У Луцьку завершилися зйомки нового фільму режисера Андрія Бенкендорфа «Європейський конвой», присвяченого операції по затриманню трьох колишніх вихідців з колишнього СРСР, які пограбували німецький банк із захопленням заручників.

Як передає кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», картину зняла кінокомпанія Film.ua. У роботі над фільмом був задіяний відомий російський актор Леонід Куравльов.

У Луцьку знімали останні епізоди картини. Поки невідомо, скільки серій буде в стрічці, фільм поки монтується. За словами продюсера фільму Олексія Терентьєва, після завершення роботи над стрічкою її можна буде переглянути в ефірі загальнонаціонального телеканалу «Інтер».

Сюжет фільму заснований на подіях початку квітня 2002 року, коли троє німецьких громадян, вихідців з колишнього СРСР, пограбували банк в місті Врештедт (ФРН). Вони заволоділи грошима на суму понад 242 тисячі євро і захопили двох заручниць - службовців банку. Намагаючись сховатися від поліції, вони пересікли на автомобілі Польщу, а потім в’їхали в Україну, де під Рівним їх зупинили і обеззброїли українські міліціонери на чолі з начальником УМВС в Рівненській області Анатолієм Французом (нинішній глава Волинської обладміністрації, Герой України).

Грабіжників видали німецькій стороні. Організатор пограбування був засуджений в серпні 2002 року у ФРН до восьми років і трьох місяців ув‘язнення, двоє його спільників - до позбавлення волі на шість років і дев’ять місяців. На суді злочинці визнали свою провину. Три місяці утримання в українському слідчому ізоляторі в Рівному були зараховані судом як шість місяців ув‘язнення кожному. Керівник терористів на суді заявив, що головним мотивом злочину стали борги. Тому він зважився на пограбування і вмовив свого кузена і його друга зробити це разом з ним. Плануючи пограбування, вони не мали наміру брати заручників, однак пішли на цей крок після появи поліції.

Режисер-постановник фільму А.Бенкендорф відомий за фільмами «Добрі наміри», «Балаган», «Снайпери» і «Бандитський Петербург». Про намір використати історію про німецьких грабіжників в міліцейському серіалі «Народжена незалежністю» заявив і український режисер Григорій Кохан. За задумом, роль А.Француза в серіалі зіграє сам А.Француз.

ForUm
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1540
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду