На вимогу телеканалу UBC «Детектор медіа» офіційно спростовує опубліковану інформацію

27 Лютого 2008
2757
27 Лютого 2008
13:45

На вимогу телеканалу UBC «Детектор медіа» офіційно спростовує опубліковану інформацію

2757
На вимогу телеканалу UBC «Детектор медіа» офіційно спростовує опубліковану інформацію
18 лютого 2008 року в інтернет-виданні «Детектор медіа» у рубриці «Новини» було розміщено текст під назвою «Наталія Катериненко позивається до каналу UBC через невиплату зарплатні». На думку телеканалу, у цій публікації було поширено інформацію, яка не відповідає дійсності та є недостовірною.
 
Зокрема, переконане керівництво UBC, ідеться про такі факти: «керівництво телеканалу Український бізнес канал (UBC) відмовилося сплатити Наталії Катериненко компенсацію», а також те, що, цитуємо «під тиском Медіа-профспілки, топ-менеджмент каналу дав згоду виплатити гроші, проте потім знову відмовився» та інформацію про те, що «Наталії виплатили лише половину зарплатні».
 
Як ідеться в офіційній заяві телеканалу, Наталії Катериненко виплатили заробітну плату у рамках чинного законодавства та будь-якої заборгованості Український бізнес-канал (UBC) перед Наталією Катериненко не має.
 
Усвідомлюючи свою відповідальність за опубліковану інформацію, «Детектор медіа» офіційно приносить вибачення керівництву «Українського бізнес-каналу» (UBC). Водночас, слід зазначити, що у матеріалі, про який ідеться, містився коментар в.о. генерального директора телеканалу UBC Світлани Коляди, у якому вона вже спростовувала твердження Наталії Катериненко.В той же час, ми приносимо вибачення  і керівництву  UBC, і нашим читачам за те, що при підготовці матеріалу  кореспондентом «ТК» слова з інтерв’ю Наталії Катериненко були подані без посилань на першоджерело, а отже, могли бути сприйняті як висловлення редакційної позиції.
 
Разом із тим, редакція вказує на суперечливість джерел, адже Наталія Катериненко в інтерв’ю «ТК» наполягає на тому, що отримала не всі належні їй виплати від телеканалу, на якому працювала, і висловлює рішучість захищати своє право в суді. За словами Наталії Катериненко, йдеться про постійні преміальні виплати, які входять у структуру її зарплатні, окрім власне ставки. Як відомо, чимало вітчизняних підприємств диверсифікує зарплатню своїх працівників таким чином.  Наталія Катериненко також наполягає на тому, що в ефір у січні вийшли не дві, а чотири випуски її проекту.
 
Натомість UBC стверджує, що «будь-якої заборгованості Український бізнес-канал (UBC) перед Наталією Катериненко не має» і заявляє «ТК» про свою готовність відстоювати в суді свої законні права та інтереси, а також відшкодування моральної шкоди, яка полягає у принижені його ділової репутації опублікованою «Детектор медіаю» інформації.
 
Сподіваємося, що істину в конфлікті між Наталією Катериненко та UBC встановить суд, оскільки самотужки редакція факту виплати-невиплати зарплатні встановити не може.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2757
Теги:
Читайте також
27.02.2008 13:40
Тетяна Неймаш
для «Детектор медіа»
15 412
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наблюдатель
5887 дн. тому
На самом деле они себе в договоре забили нычку чтоб можно было не выплачивать вторую составную часть зарплаты, которую они считают премиальными - это "і не можуть складати предмет спору" так что внимательно надо читать документы перед подписью и требовать группового пересмотра спорных пунктов.
Наблюдатель
5887 дн. тому
Я бы сказал, что очень велика вероятность... Но ситуация такова, что если владельцу бизнеса выгоден именно этот руководитель - то единственное что остается - забить на все и выполнять свои договоренности перед каналом, и искать дополнительные возможности рубить бабло на стороне. А пани Коляду игнорить...
Дуболом
5905 дн. тому
Коляда {CENSORED}? Я уже из разных источников это слышу, интересно, правда это, или так, сплетни...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду