Після зустрічі з Хорошковським окремі працівники «Інтера» написали заяви на звільнення

31 Січня 2007
6084
31 Січня 2007
20:19

Після зустрічі з Хорошковським окремі працівники «Інтера» написали заяви на звільнення

6084
Після зустрічі з Хорошковським окремі працівники «Інтера» написали заяви на звільнення

Як стало відомо «Телекритиці», окремі працівники каналу «Інтер» подали заяви на звільнення. Як повідомила режисер Леся Литвинова, керівник відділу режисерів інформаційно-аналітичної служби каналу «Інтер», о 17.30, після завершення зустрічі колективу з акціонером Валерієм Хорошковським, вона подала заяву на звільнення.

 

Заява була підписана шеф-редактором ІАС Антоном Нікітіним. За словами Лесі Литвинової, Антон Нікітін зобовязав її відпрацювати ще два тижні. Разом із Лесею заяву про звільнення подав шеф-режисер ІАС, член ініціативної групи Сергій Салма.

 

«Сьогодні  о 15 годині з колективом зустрівся Хорошковський, - розповідає Леся Литвинова. - Розмова тривала близько години. Основі тези, які він висловив, стосувались того, що він довіряє новому менеджменту, а питання з фінансовими виплатами будуть вирішуватись. Він сказав, що йдеться не про невиплати зарплат, а про перегляд схем оплати праці. За його словами, усі звільнення будуть відбуватись у відповідності до законодавства. Після цього він запропонував підписати мирову угоду з колективом. Хорошковський сказав: «як ви не довіряєте нам, так і ми не довіряємо вам: ви зливали інформацію, ви зустрічалися з пресою за моєю спиною, тому давайте розійдемось по робочих місцях і будемо працювати».

 

Після цього, за її словами, декілька представників колективу залишились з Валерієм Хорошковським для підписання заяви про врегулювання конфлікту. Цю угоду зі сторони колективу підписали Максим Равреба і Юрій Кот.  Однією з поставлених керівництвом умов, за словами Лесі Литвинової, було нерозголошення інформації про те, що відбувається на каналі, у ЗМІ.  

Зараз від імені  правління і менеджменту «Інтеру» розповсюджується заява про врегулювання конфлікту на каналі.

 

Натомість, на думку пані Литвинової, таке врегулювання конфлікту є поразкою колективу: «На жаль, цей конфлікт урегульовано. Власник чітко дав зрозуміти, що менеджмент він не здасть. Насправді ж конфлікт стосується не грошей, а політики менеджменту, який прийшов на телеканал. Прямим текстом на зустрічі з колективом прозвучало: «Ось є генпродюсер, який особисто приймає рішення. Не чіпляйтесь до мене».

 

Ми сподівались на вирішення проблеми на рівні «або ми, або Безлюдна з Созановським. Хорошковський прекрасно  розумів це – і вибрав менеджмент. На початку бесіди він посміхався і поводився доброзичливо, коли ж наприкінці постало питання про довіру до керівництва, він посів жорстку позицію, пішов у контрнаступ».

 

Також Леся Литвинова повідомила, що менеджмент чинить тиск на колектив: «Я пропрацювала на телеканалі 10 років, я пам’ятаю його за різного менеджменту, і за часів Безлюдної теж. Я з цих людей, що будували політику каналу, раділи його становленню на першому етапі. Я не вважаю можливим надалі брати у цьому участь, і цією заявою про звільнення я просто розв’язала собі руки. Я не вважаю, що це все можна лишати так. Чиниться жорсткий тиск на колектив

 

Вирішення питання з зарплатами та перепідписанням колективної та трудових угод відкладене до 15 березня. Часу досить, щоб люди тихо й мирно розійшлись по інших каналах, або для того, щоб непотрібних людей підставити під статті і прибрати їх з каналу іншими методами. Фінансовий гачок лишається -  журналісти стають керованими. Це просто метод тиску на окремо взятих людей».

 

На запитання «ТК» щодо того, чи готові незадоволені «інтерівці» вдаватись до рішучих дій, Леся Литвинова відповіла: «На жаль, я не можу говорити про те, чи готовий колектив піти на акції протесту, бо з завтрашнього дня я не є частиною колективу. Чи будуть зараз люди розбігатись, прогнозувати також  не можу».

 

Наталія Данькова, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6084
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду