detector.media
27.02.2008 13:45
На вимогу телеканалу UBC «Детектор медіа» офіційно спростовує опубліковану інформацію
18 лютого 2008 року в інтернет-виданні «Детектор медіа» у рубриці «Новини» було розміщено текст під назвою «Наталія Катериненко позивається до каналу UBC через невиплату зарплатні». На думку телеканалу, у цій публікації було поширено інформацію, яка не відповідає дійсності та є недостовірною.
 
Зокрема, переконане керівництво UBC, ідеться про такі факти: «керівництво телеканалу Український бізнес канал (UBC) відмовилося сплатити Наталії Катериненко компенсацію», а також те, що, цитуємо «під тиском Медіа-профспілки, топ-менеджмент каналу дав згоду виплатити гроші, проте потім знову відмовився» та інформацію про те, що «Наталії виплатили лише половину зарплатні».
 
Як ідеться в офіційній заяві телеканалу, Наталії Катериненко виплатили заробітну плату у рамках чинного законодавства та будь-якої заборгованості Український бізнес-канал (UBC) перед Наталією Катериненко не має.
 
Усвідомлюючи свою відповідальність за опубліковану інформацію, «Детектор медіа» офіційно приносить вибачення керівництву «Українського бізнес-каналу» (UBC). Водночас, слід зазначити, що у матеріалі, про який ідеться, містився коментар в.о. генерального директора телеканалу UBC Світлани Коляди, у якому вона вже спростовувала твердження Наталії Катериненко.В той же час, ми приносимо вибачення  і керівництву  UBC, і нашим читачам за те, що при підготовці матеріалу  кореспондентом «ТК» слова з інтерв’ю Наталії Катериненко були подані без посилань на першоджерело, а отже, могли бути сприйняті як висловлення редакційної позиції.
 
Разом із тим, редакція вказує на суперечливість джерел, адже Наталія Катериненко в інтерв’ю «ТК» наполягає на тому, що отримала не всі належні їй виплати від телеканалу, на якому працювала, і висловлює рішучість захищати своє право в суді. За словами Наталії Катериненко, йдеться про постійні преміальні виплати, які входять у структуру її зарплатні, окрім власне ставки. Як відомо, чимало вітчизняних підприємств диверсифікує зарплатню своїх працівників таким чином.  Наталія Катериненко також наполягає на тому, що в ефір у січні вийшли не дві, а чотири випуски її проекту.
 
Натомість UBC стверджує, що «будь-якої заборгованості Український бізнес-канал (UBC) перед Наталією Катериненко не має» і заявляє «ТК» про свою готовність відстоювати в суді свої законні права та інтереси, а також відшкодування моральної шкоди, яка полягає у принижені його ділової репутації опублікованою «Детектор медіаю» інформації.
 
Сподіваємося, що істину в конфлікті між Наталією Катериненко та UBC встановить суд, оскільки самотужки редакція факту виплати-невиплати зарплатні встановити не може.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY