Працівники «Інтера» вимагають зустрічі з керівництвом у присутності власників не пізніше 31 січня

26 Січня 2007
5967
26 Січня 2007
19:59

Працівники «Інтера» вимагають зустрічі з керівництвом у присутності власників не пізніше 31 січня

5967
Працівники «Інтера» вимагають зустрічі з керівництвом у присутності власників не пізніше 31 січня

Колектив телеканалу «Інтер» звернувся до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, а також до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та ЗМІ з листом, де вимагає проведення зустрічі з керівництвом телеканалу в присутності власників не пізніше 31 січня. Про це «ТК» повідомив Олег Дейнека, ведучий «Подробиць», після завершення прес-конференції колективу, яка відбулась о 18 годині.

«Упродовж дня в різних ЗМІ ми бачили інформацію про те, що між колективом і керівництвом «Інтера» досягнуто консенсусу. Однак це не відповідає дійсності. Під час зустрічі керівництво нам пояснило, що відбудеться скорочення зарплат, також закриються певні проекти «Перша експедиція», «Ранок з «Інтером». Саме тому ми вирішили звернутися з листом до згаданих установ», – ноголосив він.

 

Коментує ситуацію на «Інтері» голова  Незалежної медіа профспілки України Сергій Гузь:

– Ми маємо класичний трудовий конфлікт  керівництва  і працівників  телеканалу. З нашої точки зору, керівництво досить некоректно проводить зміни на каналі, які,  в першу чергу,  стосуються оплати праці. У «Інтера» є колективний договір, і в цьому договорі прописані всі процедурні моменти, яких  менеджмент зараз не дотримується. Ми як профспілка намагаємось допомогти журналістам. Консультуємо щодо того,  які є норми законодавства з цього приводу. Сподіваємось, що колектив продовжить боротьбу за свої права.

Наскільки правомірними є вимоги журналістів? На цей момент всі ці вимоги є законними. Головні вимоги стосуються того, що керівництво мало б узгодити з журналістами зміни в оплаті праці і системи преміювання, ці зміни мали бути втілені тільки через 2 місяця після узгодження, що, власне,  і було порушено. Це по-перше. По-друге – це стосується проблем реорганізації самого каналу, того,  що впливає на зайнятість працівників, відповідно до колективного договору, законодавства – що теж не було зроблено.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5967
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду