На каналі RU Music перевірку Нацради зустріли з вогнепальною зброєю

24 Листопада 2007
28186
24 Листопада 2007
14:58

На каналі RU Music перевірку Нацради зустріли з вогнепальною зброєю

28186
Спроба працівників Національної ради з питань ТБ та РМ перевірити канал RU Music наштовхнулась на жорсткий опір.
На каналі RU Music перевірку Нацради зустріли з вогнепальною зброєю

 

23 листопада в офісі супутникового телеканалу RU Music відбувся інцидент між представниками Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, які прийшли проводити перевірку телекомпанії, та охороною. За словами голови Нацради Віталія Шевченка, до перевіряльників застосували силу, вилучивши документи та виштовхавши з приміщення, озброєні автоматами люди.
 
«Коли керівник компанії (Рудольф Кірнос, - «ТК») зрозумів, що перевіряльники принципові і не збираються танцювати під його дудку, він викликав охорону. З’явились озброєні автоматами люди і застосували фізичну силу: вилучили копії документів, які перевіряльники запросили до того, їхні службові посвідчення працівників апарату Нацради та силоміць виштовхали наших людей із приміщення», - розповів «Детектор медіа» пан Шевченко.
 
Національна Рада звернулась до Печерського райвідділу міліції з проханням розслідувати ситуацію та ідентифікувати озброєних людей, які діяли проти перевіряльників. Міліція з’ясувала прізвища охоронців та обставини, за яких вони вступили в конфлікт, і отримала підтвердження, що охоронці діяли за прямою вказівкою керівництва телекомпанії.
 
«Ми попередили, що цей факт безпрецедентний і за подібні дії прямо передбачена кримінальна відповідальність відповідно зі статтею Кримінального Кодексу, де згадується Національна рада і відповідні покарання за перешкоджання її діяльності», - каже Віталій Шевченко. Він разом із керівником юридичного управління та заступником начальника апарату Нацради прибули на місце події.
 
Подальші свої дії Нацрада визначатиме на засіданні 28 листопада. Однак, каже пан Шевченко, «я вже зараз можу говорити, що ці дії, окрім того, що тягнуть за собою відповідальність за законом та Кримінальним кодексом, є просто нечуваним свинством». «За моєї пам’яті такого ще не було. Траплялося, що нашим працівникам чинили опір, але щоб люди з автоматами викидали жінок, які прийшли на перевірку – просто безпрецедентний випадок», - додає він. Сам факт наявності в офісі супутникового каналу озброєної охорони викликає у Віталія Шевченка подив.
 
За словами голови Нацради, причиною для проведення перевірки було підбиття підсумків виконання телекомпаніями приписів щодо мовлення у день жалоби за загиблими внаслідок вибуху у Дніпропетровську 16 жовтня. А RU Music є саме тією телекомпанією, через яку Національна рада не може ухвалити остаточне рішення у цій справі, «через те, що вона є чи не найбільшим порушником і в сенсі реального мовлення, і в сенсі цинічого ставлення до людського горя». Національна рада, каже Шевченко, отримала від керівництва RU Music листа, у якому йшлося про те, що чинність указу про жалобу є сумнівною, тому його виконання канал не вважає необхідним, «із єхидними приписочками, що Нацрада, як законослухняний орган, має так само це оцінювати». Таким чином, гендиректор RU Music добряче роздратував Нацраду. Нагадаємо, 8 листопада попередження від Нацради отримав інший канал, очолюваний Рудольфом Кірносом – News One. Тепер перевіряльникам знадобилися певні документи для встановлення «фактів, що не вимагають моніторингу».
 
Керівництво RU Music не поспішає з офіційними коментарями, хоча в розмовах «офф рекордс» озвучує іншу версію подій. Генеральний директор каналу Рудольф Кірнос пообіцяв прокоментувати ситуацію в середу, після засідання Національної ради, на якому цей орган, можливо, визначатиметься із подальшими діями щодо RU Music.
 
Тим часом джерело на каналі, яке побажало залишитись неназваним, повідомило «ТК», що перевіряльники Нацради були допущені до приміщення, але не мали при собі документів, які дають право на проведення позапланових перевірок. Зокрема, у наказі про непланову перевірку не було зазначено підстав для її проведення, передбачених інструкцією Національної ради (коли непланові перевірки проводяться за результатами моніторингу, після винесення попередження, внаслідок зафіксування порушень членами або апаратом Нацради та звернень громадян). Натомість, у наказі було зазначено, що «позапланова перевірка здійснюється за дотриманням певних статей законів «Про Нацраду» та «Про телебачення та радіомовлення». До охорони звернулися лише після того, як перевіряльники Нацради відмовились повернути надані їм документи, які стосуються діяльності телекомпанії.
 
Музичний супутниковий телеканал RU Music (RU – абревіатура, що означає «російська і українська») розпочав мовлення у 2006 році. Оператор – ТОВ «Ар Ю М’юзик» (Київ). Засновники – компанія Russian Music Television Ltd (США), ТОВ «Група Укр-Медіа» (Київ; рекламне агентство, директор – Рудольф Кірнос), фізична особа Кірнос Майя Дмитрівна. Ліцензія на супутникове мовлення видана на 10 років у 2005 році.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28186
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глеб
6001 дн. тому
Ничего странного не произошло.Нацсовет давно превратился в деструктивную команду чиновников-беспредельщиков,которой управляют несколько босов медиа-рекламного бизнеса.А про Баграева-в точку.Если его статья попадет в руки Задорнова -обхохочемся.Надо-же было такого наваять.
Афонариди
6001 дн. тому
Панове! Похоже, что Нацсовет руководствуется состряпанной ИНСТРУКЦИЕЙ как комиссар МАНДАТОМ в годы Гражданской. Считая, что этой 350-членной ОРДЕ позволено ВСЁ! Хороший УРОК приподнесли RUмузовцы оборзевшим птенцам Шевченко!
провидец
6001 дн. тому
Почитайте Баграева. Именно за такие "пути содействия развитию украинского телепроизводства ... государство ожидает получить законопослушные медиа" а нам смотреть только его глупые каналы.
Димок
6002 дн. тому
ЦацРада совсем страх потеряла.. Что дальше будет? Цензура? Отключение каналов? Позор стране, в которой приходится жить!
Alex
6002 дн. тому
Канал "RU Music" - в биореактор! Там слушать вообще нечего, одну русскую попсу крутят. Правильно сделают, если его закроют. Вот "Enter-music" или русский A1 - другое дело.
expert
6002 дн. тому
Надо не жмотиться, а решать вопросы "традиционным" способом как все и все будет в порядке.
6002 дн. тому
Надо вызывать не охрану, а милицию. Рудольф только себе напакостил. Хрен он что докажет, даже если был прав.
otar
6002 дн. тому
Все можливо. В усякому разі, що скоріше керівництво РУ М'юзик висловить свою позицію і розповість, як усе було з їхнього погляду, то краще.
Юрий
6002 дн. тому
Если вы поняли меня, что заказуха - статья, прошу прощения. Я говорил о заказухе Национального Совета гнобить те каналы, которые не потдерживают их.Те телеканалы которые не прогибаються, а молча делают свое дело. О членах Нац Совета можно много и долго говорить и что самое обидное - почти ничего хорошего. Видимо не все впорядке в этой организации, если почти все суды Нац Советом были проиграны. И в этом случае Нац Совет как всегда перестарался. К сожалению в нашей стране чиновники безнаназанно творят безпридел, а вот ответственность за свои поступки несут крайне редко.
otar
6002 дн. тому
Юрію, у цій, як ви кажете, "статті" є інформація з двох зрозумілих джерел - від Віталія Шевченка і від джерела на каналі. Кірнос, на жаль, поки що коментувати не погодився, але їхня версія також подана. Де "заказуха"? В чому вона полягає?
Юрий
6002 дн. тому
Рудоьфа знаю лично. Знаю как человека уравновешенного, взешивающего каждое свое слово. Уверен, что все что написано в этой статье - заказуха. Мне говорили, что на канале идет проверка и она длится 3-й день, а если верить статье, то работников Нац Рады вообще не пустили на канал. Видать работники этой мало уважаемой организации не просто превысили свои полномочия, а и грубо нарушили все существующие законы, если такой уравновешенный человек как Рудольф мог вызвать охрану. РУДОЛЬФ, МЫ С ТОБОЙ!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду