RU Music заперечує, що до співробітників Нацради застосували фізичну силу

26 Листопада 2007
22824
26 Листопада 2007
09:14

RU Music заперечує, що до співробітників Нацради застосували фізичну силу

22824
<b>RU Music заперечує, що до співробітників Нацради застосували фізичну силу</b>
Прес-служба телеканалу RU Music надала «Детектор медіа» коментар з приводу інциденту 23 листопада, коли, за версією Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, до співробітників останньої під час проведення перевірки було застосовано фізичну силу. Раніше канал відмовлявся від коментарів до 28 листопада, і «Детектор медіа» викладала його позицію за  інформацією джерела, що побажало залишитись неназваним.
 
«23 листопада 2007 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала (вхідний №16А/473) заперечення нашого телеканалу щодо порядку проведення позапланової перевірки. Заперечення були оформлені у вигляді офіційного листа та передані у загальний відділ Нацради. У листі були викладені причини, з яких позапланова перевірка телекомпанії не може бути законною. Що ж до самої перевірки, то, природно, представники Нацради були допущені до приміщення телекомпанії, їм були забезпечені умови для роботи та всі запитані ними документи. Перевіряльники розпочали свою роботу 21 листопада, 22 листопада їм були підготовлені всі запитані документи, зокрема й конфіденційні документи телекомпанії, підготовлені їх завірені копії. 23 листопада ці документи мали бути представлені представникам Нацради офіційно під підписання відповідного Акта перевірки. На жаль, 23 листопада після ретельнішого вивчення документів на проведення позапланової перевірки юридичною службою каналу з’ясувалося, що наказ на проведення позапланової перевірки № 6/539 від 15 листопада не містить підстав, які є необхідними для проведення таких перевірок (згідно з інструкцією самої ж Нацради), про що ми й повідомили Нацраду у згаданому вище листі», - йдеться у коментарі прес-служби.
 
Далі, за словами представників каналу, один із представників Нацради «заволодів підготовленими для перевірки документами без відповідного оформлення необхідних у таких випадках актів». Керівництво каналу запропонувало повернути документи та повернутись 26 листопада із правильно оформленими документами, але представник Нацради відмовився.
 
«Керівництво каналу звернулось до служби охорони офісного центру, до RU Music орендує офісні приміщення, з проханням викликати міліцію. Приміщення офісного центру охороняються, зокрема й співробітниками Державної служби охорони, тобто офіційно наділеними повноваженнями озброєними співробітниками МВС у формі», - йдеться далі у повідомленні прес-служби каналу. Втручання у конфлікт озброєних автоматами людей канал пояснює тим, що «причина виклику міліцію не була роз’яснена, тож начальник охорони офісного центру прийняв рішення задіяти бійців ДСО». З офісу RU Music, повідомляє прес-служба, ведеться ефір двох українських супутникових каналів та встановлене передавальне обладнання супутникового ап-лінка, що подає сигнал на супутник трьох українських телевізійних і двох радіомовних каналів.
 
«Дізнавшись про причину виклику, охорона зажадала від представників Нацради показати будь-який документ, який міг би свідчити про законне вилучення документів у керівництва телеканалу. Таких надано не було з огляду на їх відсутність, тому охорона запропонувала повернути документи, що й зробив представник Нацради. Потім представників Нацради попросили залишити будівлю офісного центру, оскільки в них не виявилось перепустки на перебування на його території. Представників Нацради було проведено до виходу, жодної фізичної сили до них, природно, не застосовували», - повідомляє RU Music.

Нагадаємо, за словами голови Нацради Віталія Шевченка, «з’явились озброєні автоматами люди і застосували фізичну силу: вилучили копії документів, які перевіряльники запросили до того, їхні службові посвідчення працівників апарату Нацради та силоміць виштовхали наших людей із приміщення».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22824
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
душевнобольной
5997 дн. тому
Жалко канал-теперь ево будут рвать.Пошел против папы Шевченко.По вопросу совести-у нево ее нет если быбыла ушел.Новый вид коррупции-семейный.Теперь пожалуйтесь на свободу слова.Теперь все зависит от МВД-насколько у них есть совесть и честь.Посмотрим на наше новое ПРАВАВОЕ и ДЕМОКРАТИЧЕСКОЕ общество и дадим ему оценку.
прохожий
6000 дн. тому
Ну до конца, не до конца... Суть, мне кажется, вполне очевидна! Что же касается последнего абзаца данной статьи, то могу сказать лишь, что слова г-на Шевченко, мягко говоря, ложь! Т.к. я уверен, что его самого там не было в момент происходящих событий на телеканале. Так что "чиновникам" наверно стоит прекратить лгать народу и призадуматься, почему, в данном случае, была вызвана охрана офисного центра. И уверяю вас, ответ будет не потому что г-н Кирнос такой вот нехороший, а потому что действия представителей нацрады были не правомерными!
Макс
6000 дн. тому
Ух ты! Вот вам и ответ на все вопросы. Чиновники как всегда зажрались, а их босс поспешил во всем обвинить телеканал. Я уверен что в этой статье rumusic не до конца все рассказывает, надеясь на остатки порядочности чиновников. НЕ НАДЕЙТЕСЬ! У чиновника это в крови!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду