Парламент зобов’язав Генпрокуратуру, СБУ та МВС знайти автора „чорного піару” проти „Нашої України”

20 Лютого 2003
2074
20 Лютого 2003
15:50

Парламент зобов’язав Генпрокуратуру, СБУ та МВС знайти автора „чорного піару” проти „Нашої України”

2074
Парламент зобов’язав Генпрокуратуру, СБУ та МВС знайти автора „чорного піару” проти „Нашої України”
Сьогодні народні обранці 346 голосами „за” підтримали проект Постанови „Про проведення розслідування факту поширення фальшивого "відкритого листа" від голови фракції "Наша Україна" до виборців”.

Проект внесено народними депутатами України – членами фракції "Наша Україна" – В.Пинзеником, О.Рибачуком, В.Стретовичем, М.Катеринчуком.

Постановою визначено, що поширення фальшивого тексту "відкритого листа" нібито від голови фракції "Наша Україна" Віктора Ющенка до виборців є порушенням Конституції України, Закону України "Про інформацію", а також є дією, „які може містити ознаки злочину, передбаченого ст.ст. 170, 296, 344, 351, 356 Кримінального кодексу України”. Тим паче ВР висловила занепокоєння тим фактом, що для виготовлення фальшивого "відкритого листа" можливо „було використано кошти, здобуті злочинним шляхом”. Верховна Рада України постановила „Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ України провести всебічне та неупереджене розслідування факту виготовлення та поширення фальшивого тексту "відкритого листа" з метою встановлення винних у підготовці та розповсюдженні "відкритого листа", а також втручанні у діяльність державного діяча. При наявності у факті підготовки та поширення "відкритого листа" ознак злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України, вирішити у межах чинного законодавства питання щодо порушення кримінальної справи”.

Як учора повідомив народний депутат України, член фракції „НУ” Олег Рибачук, розповсюдженням листівки-фальшивки відбулося за посередництва „Укрпошти”, хоча листівка, власне, не містила жодних вихідних даних. Тому Постанова парламенту також передбачає доручення генпрокуратурі „здійснити перевірку УДППЗ "Укрпошта" на предмет розповсюдження нею "відкритого листа". Голові Державного комітету зв’язку та інформатизації України вказано провести службове розслідування факту розповсюдження "відкритого листа" УДППЗ "Укрпошта".

Інформацію про хід розслідування вирішено заслухати на пленарному засіданні 4 березня 2003 року. До цього числа подати звіт про розслідування справи мають Генпрокурор України, Голова Служби безпеки України, Міністр внутрішніх справ України, Голова Державного комітету зв’язку та інформатизації України.

Така одностайність народних обранців у вирішенні цього принципового питання, можливо, змусить правоохоронні органи більш ретельно ставитися до такого масового явища, як використання фальшивих газет, агіток тощо як засобу „чорного піару” у політичних війнах.

Інф. „Детектор медіа”

Читайте також:

Олег Рибачук: „Згідно з нашою програмою, перемогти повинен представник 93 % українців”

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2074
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду