Литвин cумнівається у можливості створення суспільного ТБ

7 Червня 2005
643
7 Червня 2005
08:53

Литвин cумнівається у можливості створення суспільного ТБ

643
Литвин cумнівається у можливості створення суспільного ТБ
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не вірить у практичну реалізацію проекту суспільного телебачення.

Про це він сказав під час зустрічі з регіональними ЗМІ у Пущі-Озерній, повідомляє Українська правда писилаючись на УНІАН.

Литвин зауважив, що з цього питання проводилось дуже багато дебатів і головним питанням було фінансування цього проекту. Але сьогодні, зауважив він, люди, "які свято вірили" в необхідність створення суспільного мовлення, "почали заспокоюватись".

Водночас Литвин висловився за доцільність створення суспільного мовлення, але наголосив на складності реалізації цього проекту.

На його думку, суспільне мовлення має бути недержавним, тобто фінансуватись не з державного бюджету, що при сучасному фінансовому стані наших громадян ускладнює процес його створення, оскільки доведеться вводити спеціальний податок "на телевізор".

Крім того, Литвин висловив думку, що і сьогодні продовжують існувати своєрідні "темники".

Він зауважив, що раніше були "темники", існування яких заперечував тодішній президент Леонід Кучма, і йому доводилось передавати Кучмі цілі папки цих "темників".

"Якщо подивитись сьогодні на екрани телевізорів – помінялись політики, а пропорції не змінились… Я не хочу говорити добре це чи погано. Але, мені здається, що є якийсь вказівний перст, хоча, можливо, всі однаково думають", - сказав він.

В ході зустрічі Литвин також висловився за те, аби журналісти самі ініціювали зміни до законодавства, які вони вважають за потрібні, і пообіцяв сприяння Верховної Ради в цьому питанні.

УП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду