Семенюк віддали акції "Криворіжсталі"

16 Червня 2005
669
16 Червня 2005
21:14

Семенюк віддали акції "Криворіжсталі"

669
Семенюк віддали акції "Криворіжсталі"
Фонд державного майна одержав від "ING Bank Україна" акції ВАТ "Криворіжсталь" у розмірі 93,02% статутного фонду.

Про це розповіли в прес-службі ФДМ у четвер, повідомляє УП з посиланням на УНІАН.

Як відомо, Фонд держмайна 7 червня звернувся до банку-утримувача акцій "Криворіжсталі" з проханням повернути акції підприємства в державну власність відповідно до рішення Київського господарського суду.

Проте Голова ФДМ Валентина Семенюк заявила, що не може отримати акції, оскільки банк не погоджується їх віддати.

Водночас прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила ФДМ приступити до підготовки тендера на повторну приватизацію гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь".

22 квітня Господарський суд Києва визнав незаконним продаж ФДМ 93,02% акцій комбінату "Криворіжсталь" консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз".

У червні 2004 року ФДМ продав консорціуму "Інвестиційно-металлургійний союз" 93,02% "Криворіжсталі" за 4,26 млрд. гривень (близько 800 млн. доларів) при стартовій ціні 3,8 млрд. гривень.

Другий допущений до конкурсу претендент на покупку "Криворіжсталі" - консорціум "Індустріальна група", контрольований корпорацією "Індустріальний союз Донбасу" (Донецьк) - запропонував за "Криворіжсталь" 4 млрд. гривень.

56,25% "ІМС" контролює компанія System Capital Management (Донецьк), 43,75% - корпорація "Інтерпайп".

УП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
669
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду