Микола Томенко спокійно ставиться до критики керівників НСНУ, а їхні "рекомендації" не вважає цензурою

7 Червня 2005
615
7 Червня 2005
14:33

Микола Томенко спокійно ставиться до критики керівників НСНУ, а їхні "рекомендації" не вважає цензурою

615
Микола Томенко спокійно ставиться до критики керівників НСНУ, а їхні "рекомендації" не вважає цензурою
Коментуючи на прохання „Детектор медіа” статтю, яка з’явилася на сайті „Майдан” щодо поширення „рекомендацій” зі служби інформаційно-аналітичного забезпечення НСНУ в обласні партійні організації, Микола Томенко зауважив, що ставиться цілком спокійно до того, що його висловлювання керівники „Народного союзу „Наша Україна” сприймають критично.

Що стосується внутрішньопартійних інструкцій (адже саме так пояснив появу цих „рекомендацій” перший заступник голови Центрального виконавчого комітету НСНУ Ігор Жданов), то Микола Томенко зазначає, що чинне законодавство не забороняє подібний характер спілкування всередині партії, і таке листування не потрапляє під визначення „цензури”, до регламентування якого він як колишній голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації був причетний.

Водночас Томенко переконаний, що підхід перетворення Президента України Віктора Ющенка на кандидата в народні депутати є хибним. „Віктор Ющенко вже склав іспит перед українським народом один раз на п’ять років, коли Україна визначила свою стратегію розвитку і лідера нації”, - вважає Микола Томенко. Тому, на його думку, парламентські вибори не повинні бути додатковим іспитом на популярність Президента Віктора Ющенка, а мають бути визначенням суспільства оптимального складу уряду, який може цю стратегію і програму Президента реалізувати.

„Тому б я радив всім політикам, які готуються до парламентських виборів, не ховатися за спину Президента, а самостійно і відкрито переконувати суспільство, що саме вони здатні виконати програму Віктора Ющенка”, - зазначив Микола Томенко.

"Детектор медіа"

Читайте також:

Партії і чиновники не можуть визначати позицію ЗМІ

Ігор Жданов: «Мене цікавить, як внутрішньопартійний документ попав до ЗМІ?»

Анатолій Луциков: „Безсмертемники” заборонили уряд Тимошенко

На запитання «Детектор медіа»: - Як ви гадаєте, чи не спостерігаємо ми повернення в політичну практику сумнозвісних «темників»...
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
615
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду