Франція не підтримала Європейську Конституцію. Очікується відставка прем"єра

30 Травня 2005
611
30 Травня 2005
12:05

Франція не підтримала Європейську Конституцію. Очікується відставка прем"єра

611
Франція не підтримала Європейську Конституцію. Очікується відставка прем"єра
55% голосів проти французи проголосували проти проекту Європейської Конституції. Загальна участь у референдумі була вищою, ніж у президентських виборах - 70%. Опозиційні до політики Президента Ширака вимагають його відставки, або, щонайменше, відставки уряду.

За оцінками французьких медіа, причини негативного голосування є радше внутрішньополітичними. Електорат пов’язав високе безробіття, зріст цін та інші проблеми з розвитком європейської інтеграції. Чимало французів, як засвідчують соціологічні опитування, кажучи "ні" проекту Конституції, насправді проголосували проти розширення Європейського Союзу на Схід та проти імовірного членства Туреччини.

Франція стала десятою з 25 країн ЄС, яка проводила процедуру ратифікації проекту Конституції. Вона є поки що першою державою ЄС, яка не схвалила проект. Також проти Конституції, згідно з опитуваннями, можуть проголосувати Нідерланди та Велика Британія.

Політичний клас країни висловлюється за рішуче оновлення керівництва. Зокрема, вже обговорюються кандидатури на нового прем’єра, з-поміж яких найімовірніша - Ніколя Саркозі, голова правої партії Союз за народний рух. Пан Саркозі одним з перших впливових західних політиків відвідав Київ після Помаранчевої революції.

ІМІ

Читайте також:

Голландці відкинули Євроконституцію
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду