Ахметов і Пінчук поскаржилися в Європейський суд

16 Червня 2005
796
16 Червня 2005
19:32

Ахметов і Пінчук поскаржилися в Європейський суд

796
Ахметов і Пінчук поскаржилися в Європейський суд
Консорціум "Інвестиційно-металургійний союз" подав касаційну скаргу на рішення Господарського суду м.Києва й постанову Апеляційного господарського суду про незаконність приватизації комбінату "Криворіжсталь".

Про це повідомили в прес-службі ІМС, передає УП.

Консорціум ІМС має намір довести законність приватизації ВАТ "Криворіжсталь" і захистити свої права як єдиного законного власника. Паралельно із захистом своїх прав в українських судах адвокати ІМС подали позов у Європейський суд по правах людини.

Консорціум ІМС також попередив всіх потенційних покупців "Криворіжсталі", що на правах законного власника буде заперечувати як у національних, так й у міжнародних судах будь-яку спробу придбати акції комбінату.

ІМС придбав ВАТ "Криворіжсталь" за $800 млн. у ході приватизаційного конкурсу, що проводився Фондом державного майна України. 27 грудня 2004 року Верховний Суд України спростував сумніви в законності приватизації підприємства.

Однак 22 квітня 2005 року Господарський суд м.Києва виніс рішення про незаконність приватизації "Криворіжсталі", а в червні 2005 року Апеляційний господарський суд м.Києва підтвердив це рішення, по суті, змінивши хід приватизаційного процесу й націоналізувавши комбінат, який знаходиться в приватному володінні.

ІМС належить компанії SCM, власником якої є олігарх Ринат Ахметов й Інтерпайп, якою володіє зать екс-президента Кучми Віктор Пінчук.

УП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
796
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду