Піскун: Справу Гонгадзе передадуть до суду в липнi, а справу Колесникова - у червнi

8 Червня 2005
767
8 Червня 2005
10:24

Піскун: Справу Гонгадзе передадуть до суду в липнi, а справу Колесникова - у червнi

767
Піскун: Справу Гонгадзе передадуть до суду в липнi, а справу Колесникова - у червнi
Справу про вбивство журналiста Георгiя Гонгадзе буде передано до суду наприкiнцi липня, а справа глави Донецької облради Бориса Колесникова – наприкiнцi червня, заявляє генеральний прокурор України Святослав Пiскун.

У розмовi з журналiстами у вiвторок генпрокурор сказав, що для передачi до суду справи Гонгадзе необхiдно дочекатися експертизи тiла журналiста, а у справi Б.Колесникова все залежить вiд того, як швидко глава Донецької облради ознайомиться з матерiалами справи.

Вiдповiдаючи на питання про те, хто займається розшуком колишнього начальника департаменту зовнiшнього спостереження МВС України Олексiя Пукача, С.Пiскун сказав, що "6 квiтня заступник генерального прокурора Роман Шубiн вiдправив у МВС доручення про розшук Пукача".

Наприкiнцi травня С.Пiскун заявляв, що кримiнальна справа за фактом вбивства журналiста Георгiя Гонгадзе перебуває в завершальнiй стадiї i залишається "вирiшити тiльки три моменти". Генпрокурор зазначив, що перший момент - це затримання колишнього начальника департаменту кримiнальної розвiдки МВС України Олексiя Пукача. "Було б добре, якби затримали Пукача", - сказав С.Пiскун, наголосивши, що це затримання значно скоротить термiни розслiдування справи. Другий момент, за словами прокурора, - це надання свiдчень екс-майором держохорони Миколою Мельниченком (пiзнiше глава СБУ Олександр Турчинов повiдомив про досягнуту домовленiсть, що М.Мельниченко свiдчитиме Федеральному бюро розслiдувань США)" Третiм моментом, сказав С.Пiскун, є необхiднiсть проведення експертизи тiла Г. Гонгадзе.

2 червня Печерський районний суд Києва ухвалив рiшення залишити Б.Колесникова пiд вартою до 4 мiсяцiв з моменту арешту. Вiн був затриманий 6 квiтня за обвинуваченням у здирствi передачi чужого майна iз загрозою вбивства. Справа стосується акцiй донецького торговельного центру "Бiлий лебiдь".

Interfax

Читайте також:

Васильев: Дело Гонгадзе не раскрыто
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду