Обвинувачений у вбивстві Александрова стверджує, що став вбивцею «з почуття дружби»

6 Червня 2005
866
6 Червня 2005
17:38

Обвинувачений у вбивстві Александрова стверджує, що став вбивцею «з почуття дружби»

866
Обвинувачений у вбивстві Александрова стверджує, що став вбивцею «з почуття дружби»
Сьогодні Луганський апеляційний суд розпочав судове слідство обставин вбивства журналіста Ігоря Александрова. Про це повідомляє ІМІ.

На початку засідання суд розглянув позови потерпілої сторони – вдови журналіста Людмили Александрової та його двох дітей Олексія і Ганни – і ухвалив рішення визнати їх громадянськими позивачами і долучити позов до матеріалів справи.

Потерпіла сторона заявила загальну суму заподіяної моральної та матеріальної шкоди: Людмила Александрова – 250 тисяч гривень, син і дочка – по 150 тисяч.

Зазначимо, що потерпіла сторона категорично відмовлялася висувати позов на відшкодування моральних та матеріальних збитків до загиблого Юрія Вередюка, якого підозрювали у вбивстві Ігоря Александрова, оскільки не вірила у його винуватість.

Обвинувачуваний у вбивстві журналіста Олександр Рибак відмовився прийняти позов і заявив, що не має жодного відношення до вбивства журналіста, його брат Дмитро Рибак не визнав позов. Онишко і Турсунов, особи, які звинувачуються у безпосередньому вбивстві Олександрова, частково визнали позов, їх спільник Корицький не визнав позов.

Далі суд допитав Онишка щодо обставин підготовки і скоєння замаху на журналіста Ігоря Александрова. Олександр Онишко розпочав з того, що попросив вибачення у родини загиблого журналіста за те, що він завдав їм горя і «вони втратили близьку людину» У своїх свідченнях обвинувачений наполягав на тому, що вбивство журналіста не готувалось злочинною групою осіб, а все, що стосується стеження за журналістом, розроблення маршруту перед замахом, знарядь вбивства тощо - вони розробляли втрьох – Онишко, Турсунов і Корицький.

Під час з’ясування мотивів скоєння злочину Олександр Онишко заявив, що до нього звернувся його приятель Турсунов і сказав, що його знайомий Дмитро Рибак попросив побити Александрова за те, що журналіст у своїй передачі критично висловлювався на адресу кримінальних авторитетів регіону. Також Онишко заявив, що гроші за «лякання» журналіста їм не обіцяли. Однак напередодні Онишко і Турсунов звертались до Дмитра Рибака з проханням позичити гроші для того, щоб почати свій бізнес. Онишко назвав суму 4 тисячі доларів.

Таким чином, Онишко і Турсунов погодились брати участь в побитті Ігоря Александрова «з почуття дружби до Рибака та з розрахунку отримати ці гроші в борг».

Крім того, Олександр Онишко розповів, що вони самі купили чорні шапочки і рукавички, біти їм «хтось привіз, але не пам’ятають хто». Також, за його словами, вони намагались прослідкувати, де живе журналіст, але в них це не вийшло, і вони вирішили вчинити замах на роботі Александрова.

Розповідаючи деталі власне побиття журналіста Онишко розповів, що він наносив йому легкі удари, оскільки «приміщення, де його били, буле незручне і він бив, як виходило». Крім того, згідно з експертизою, смертельні удари Александрову були нанесені зліва. Тоді як, Онишко стверджував на суді, що він правша.

Також Олександр Онишко розповів, що коли вони тікали з місця злочину, «почувши якісь звуки», він обернувся і побачив, що Александров «намагається встати, але жодної крові на ньому не було».

При цьому обвинувачений заявив, що «якби він знав, що такі удари закінчаться смертю, він ніколи би не погодився на це». Він також стверджував, що «не хотів вбивати журналіста і що у нього не було проти нього ніяких злих намірів».

Далі Олександр Онишко розповів, що після скоєння злочину, Дмитро Рибак відвіз їх відпочивати в Алушту і там вони дізнались, що Ігор Александров помер. У зв’язку з чим, за твердженням Онишка, Рибак висловив своє незадоволення і сказав, що «він просив лише побити журналіста, а той помер».

У всіх відповідях Олександра Онишка простежувалась чітка лінія захисту полегшити пред’явлену статтю обвинувачення і подати скоєний злочин як «ексцес виконавця» і такий, що не організовувався і не замислювався завчасно окремою злочинною групою.

ІМІ

Читайте також:

Обвинувачений у справі Александрова зробив важливе зізнання

Слідчих у справі Александрова звинуватили у тиску та вимаганні неправдивих свідчень
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду