Справи запорізьких журналістів будуть на контролі місцевої прокуратуриIMI

20 Лютого 2003
1693
20 Лютого 2003
12:49

Справи запорізьких журналістів будуть на контролі місцевої прокуратуриIMI

1693
Справи запорізьких журналістів будуть на контролі місцевої прокуратуриIMI
Справи запорізьких журналістів Дмитра Бровкіна, Тетяни Горячової і Андрія Багнюка перебуватимуть на контролі прокурора області Григорія Середи, таке запевнення одержали від нього члени місії ІМІ.

19 лютого 2003 року місія Інститу масової інформації зустрілася з прокурором Запорізької області Григорієм Середою, який ознайомив представників ІМІ з ходом розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом нападу на редактора газети „Бердянск деловой” Тетяну Горячеву. Прокурор області запевнив, що справа перебуває на його особистому контролі та розповів про заходи, які вживаються для встановлення осіб, що скоїли злочин проти журналістки. Під час зустрічі також обговорювалися численні скарги власного кореспондента газети „Україна молода” в Запорізькій області Андрія Багнюка, в яких наводилися факти погроз невідомих осіб на його адресу. Хоча сам Андрій Багнюк попри запрошення ІМІ не взяв участі в зустрічі з обласним прокурором, Григорій Середа дав вказівку прокуророві міста Бердянська ще раз ретельно перевірити скарги журналіста.

Представники місії також порушили перед прокурором Запорізької області питання про скасування постанови райвідділу УМВС про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності групі тележурналістів на чолі з Дмитром Бровкіним, чиї програми демонструвалися в передачах запорізької ТРК „Хортиця”. Під час спроби знімальної групи на чолі з Дмитром Бровкіним здійснити зйомку підрахунку голосів у приміщенні Запорізької міськради на виборах до Верховної Ради, охоронці міськради застосували фізичну силу до журналістів та розбито телекамеру. Прокурор області дав вказівку витребувати відмовні матеріали та перевірити законність і обЄрунтованість відмови в порушенні кримінальної справи.

20 лютого місія ІМІ виїхала до Бердянська.

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1693
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду