Коломойський буде судитися з Лаудером, щоб не бути клоуном,

3 Вересня 2005
607
3 Вересня 2005
17:58

Коломойський буде судитися з Лаудером, щоб не бути клоуном,

607
Коломойський буде судитися з Лаудером, щоб не бути клоуном,
Співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський стверджує, що має письмовий дозвіл компанії Central Media Enterprises (СМЕ) на купівлю в інших акціонерів 40% каналу "1+1".

"В мене на руках є письмовий дозвіл на угоду й покупку, виданий радою директорів компанії СМЕ. Датований він 14 червня 2005 року", - сказав він в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

Як відомо, раніше компанія розповсюдила заяву про те, 16 серпня 2005 року СМЕ в письмовій формі повідомила Коломойському, що "СМЕ остаточно і безповоротно відкликає будь-яку свою пропозицію щодо розгляду вказаної угоди".

"Жодних документів, які свідчили б про те, що це рішення відкликано, у мене на руках немає", - стверджує Коломойський.

"Але навіть коли вони з’являться, то ці документи не можуть мати для нас певного вказівного характеру, оскільки дозвіл уже було отримано, й він не може бути відкликаний, бо, висловлюючись юридично, має характер непереборного рішення", - пояснив він.

Коломойський також вважає, що "скоріш за все, справа завершиться судовим процесом".

"Доведеться рішенням суду примушувати Фуксмана й Роднянського до завершення операції. Не виключаю, вони відмовляться, й тоді їм доведеться заплатити дуже істотні штрафи, оскільки всі документи оформлено", - сказав він, додавши, що сума вимоги може дійти до 50 мільйонів доларів.

"У мене підписано всі документи, в адвокатів у папці з назвою "1+1" лежить дозвіл ради директорів на угоду. Більше того, на базі всіх цих дозволів і узгоджень я здобув собі внутрішніх партнерів, в очах котрих я просто матиму вигляд клоуна, якщо угода не відбудеться", - сказав Коломойський.

На питання, як він оцінює свої шанси в суді, бізнесмен відповів: "Як дуже перспективні. Мої юристи й адвокати вважають, що в нас є 80 або 90-відсотковий шанс".

Коломойський відзначив, що у світі відкликання дозволів на угоду практикується тільки за згодою потенційного покупця.

"Але питання в тому, що в моєму випадку продавцем є не СМЕ, а Роднянський і Фуксман. А вони виявляють бажання завершити угоду. Просто сьогодні вони кажуть про те, що всілякими погрозами, карами, залякуванням СМЕ не дає дозвіл на угоду", - стверджує він.

На питання, чи правда, що до узгоджених 100 мільйонів доларів за 40% "1+1" він готовий додати ще 50, Коломойський сказав: "На сьогодні в мене є пропозиції й певні відносини з іншими покупцями, котрі готові були б заплатити за це не 150, а 160 мільйонів".

"Багато в чому завдяки кількості чуток, які супроводжують угоду, товар подорожчав. Тому вважаю, я придбав дуже хороший товар. Залишилося тільки його дооформити", - відзначив бізнесмен.

На прохання назвати цих покупців Коломойський відповів: "Ім’я одного покупця я вам не назву, а про другого скажу, що він із Росії. Вони не купують увесь пакет, а тільки частину в нашому пакеті, виходячи з загальної вартості сорока відсотків у 160 мільйонів".

"Українська правда"

Читайте також:

Коломойскому не достался канал «1+1»

Игорь Коломойский: «Мы не намерены покупать и дарить кому-то «1+1» за то, что государство возвращает себе свою собственность»

Председатель совета директоров "1+1" А.Роднянский отрицает, что смена менеджмента канала вызвана угрозой проверки со стороны Генпрокуратуры

"1+1" таки продається, а його менеджмент змінили через прокуратуру?

Нові кадрові призначення на каналі „1+1”

Роднянський: власники каналу "1+1" не змінились

Беспристрастная ложь объективизма
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
607
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду