Сьогодні презентовано три проекти досліджень перебігу виборів-2006

27 Липня 2005
538
27 Липня 2005
11:59

Сьогодні презентовано три проекти досліджень перебігу виборів-2006

538
Сьогодні презентовано три проекти досліджень перебігу виборів-2006
Сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН Агентство моделювання ситуацій презентувало три нові проекти досліджень перебігу виборів 2006 року: “Народний список”, “Київські вибори” і “Парламентські вибори”, повідомляє "УНІАН".

Зокрема, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій БАЛА зазначив, що проект "Народний список" спрямований на формування загального виборчого списку до місцевих рад і парламенту із людей, які мають вагу і авторитет в своєму регіоні. За його словами, завданням проекту є створення спільного загальнодержавного кадрового резерву, який би був відкритим для всіх учасників виборчого процесу.

На його думку, “Народний список” складатиметься з кількох сотень чи тисяч людей, яких місцеві громади хотіли б бачити при владі. Список формуватиметься поза партійною приналежністю, але буде цілком доступним для кожної партії чи блоку.

За словами В.БАЛИ, “створення такого списку – це найбільш реальний спосіб подолати закономірну недовіру до партійних списків”. Він підкреслив, що ці парламентські вибори перші, які пройдуть за суто пропорційною системою, хоча люди хотіли б голосувати за конкретних особистостей, “за тих, кому довіряють, кого знають, про кого принаймні чули”. Створення такого списку дозволить мінімізувати можливість включення до виборчого партійного списку родичів і довірених осіб, а також унеможливить купівлю місця в партійному списку.

У свою чергу заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій ГОЛУБУЦЬКИЙ повідомив, що проект "Київські вибори" спрямований на моделювання розвитку передвиборчої боротьби у столиці – визначення основних кандидатів на посаду міського голови, участь політичних партій у місцевих виборах, технологічні особливості ведення кампанії, основна передвиборна проблематика тощо. За його словами, головною метою дослідження є - найбільш конкретно змоделювати сценарії розвитку політичної боротьби за владу в Києві під час місцевих виборів-2006.

На думку О.ГОЛУБУЦЬКОГО, перші випуски дослідження можуть стати свого роду незалежним політичним моніторингом, посібником для учасників виборчої компанії, які зможуть відповідним чином скорегувати свої дії, виходячи з тих тенденцій, які будуть визначені у перших випусках.

Керівник аналітичного департаменту Агентства моделювання ситуацій Ярослав ПАВЛОВСЬКИЙ зауважив, що проект "Парламентські вибори" зорієнтований на моделювання підготовки, перебігу виборів, конфігурації альянсів і протистоянь учасників кампанії, технологічні особливості ведення кампанії тощо.


UNIAN

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
538
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду