На "1+1" відбулися кадрові перестановки. А Лаудер каже, що Роднянський і Фуксман ще не визначилися з продажем своїх акцій,

3 Вересня 2005
1258
3 Вересня 2005
19:00

На "1+1" відбулися кадрові перестановки. А Лаудер каже, що Роднянський і Фуксман ще не визначилися з продажем своїх акцій,

1258
На "1+1" відбулися кадрові перестановки. А Лаудер каже, що Роднянський і Фуксман ще не визначилися з продажем своїх акцій,
Як стало відомо «ТК» від джерел у ТСН, вчора у вечері там оголошено про кадрові перестановки. Головним редактором ТСН стала Олена Несміян. Вона до цього працювала випускаючим редактором основного випуску ТСН, а потім недовгий час – на телеканалі СТБ. До "1+1" Олена Несміян повернулася вже після «помаранчевої революції».

Найбільші зміни торкнулися випускаючих редакторів. Відтепер основні випуски будуть готувати Едуард Лозовий (випуск Алли Мазур) і Оксана Зінов’єва (випуск Людмили Добровольської), нічні випуски ТСН Роберт Опаленик (випуск Андрія Тичини) і Ірина Малихіна (випуск Олеся Терещенка). Едуард Лозовий і Ірина Малихіна також готуватимуть денні випуски ТСН.

В рамках ротації випускаючих редакторів Ігорю Федоріву і Тетяні Федорів запропоновано обійняти посади випускаючих редакторів ранкових випусків ТСН.

На нараді у п’ятницю генеральний продюсер Ольга Герасим’юк наголосила на персональній відповідальності нового головного редактора ТСН та випускаючих редакторів за кожен випуск ТСН та ще раз вказала на головну мету перестановок: повернути ТСН лідерство в українському інформаційному просторі.

Між тим, як повідомила "Українська правда" з посиланням на "Дзеркало тижня", "співзасновник каналу "1+1" Central Media Enterprises не дала співвласнику групи "Приват" Ігорю Коломойському дозволу на купівлю 40% акцій каналу, бо планує збільшити свою частку в пакеті акцій "1+1".

Про це сказав директор компанії, американський мільярдер Рональд Лаудер в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

"На цей момент ми нікому не даємо згоди на купівлю цих акцій, оскільки в наші плани входить збільшення частки СМЕ в пакеті акцій "1+1", - сказав Лаудер.

Водночас він відзначив, що власники 40% каналу Олександр Роднянський та Борис Фуксман у будь-який час можуть продати акції.

"Наші партнери повідомили нас, що до них надходять пропозиції про придбання їхніх акцій. Вони поки що не прийняли остаточного рішення — продати свої акції чи ні. Наші партнери не пов’язані тимчасовими рамками й у будь-який час можуть ухвалити рішення — продати акції або залишитися", - сказав Лаудер.

Він також підтвердив інформацію, що розмовляв з керівництвом країни про продаж акцій "1+1" групі "Приват".

"Справді, у нас була зустріч із президентом Ющенком. Ви знаєте, що інші великі медіабізнесмени, наприклад Руперт Мердок, також зустрічалися з паном Ющенком. У цьому немає нічого особливого. Ми зустрічаємося з президентами всіх країн, де СМЕ робить значні інвестиції", - сказав Лаудер.

"Так, нас справді запитували, чи буде угода з групою "Приват". Це природно, оскільки її пропозиція широко обговорювалася в пресі. Хочу підкреслити, що на нас не чинили тиску з приводу вибору партнерів на ринку. Під час зустрічі ми також заявили про свої наміри збільшити частку акцій у студії "1+1", - розповів він.

Лаудер також відзначив, що "СМЕ не зацікавлене в продажі своїх акцій".

"Ми зробили великі інвестиції в телекомпанію "1+1". Ми зміцнюватимемо свої позиції та робитимемо вкладення, тому створюємо українську структуру UMS, яка керуватиме цим процесом", - відзначив він.

"Нами буде побудований телевізійний центр для "1+1", створена база для виробництва українського телевізійного продукту. Орієнтовна вартість проекту 15—20 млн. дол. Цей проект відкриє нові перспективи та можливості для українських талантів", - сказав Лаудер.

На питання, чи може стати причиною тиску на канал те, що ліцензію на його мовлення неодноразово оскаржували в суді, Лаудер відповів: "Нашу ліцензію держава ніколи не ставила під сумнів".

"Судові процеси, що виникали, були приватною ініціативою. Наша компанія виконує всі умови ліцензії, працює в рамках законодавства не лише в Україні, а й усюди, де є наші телекомпанії. Ми вважаємо, що такого тиску не буде", - сказав він.

"Це нелогічно. СМЕ — найбільший телевізійний інвестор у Центральній і Східній Європі, крім того, СМЕ — публічна компанія, яка котирується на Нью-Йоркській біржі та взаємодіє з кількома великими фінансовими компаніями. Тиск на СМЕ відлякуватиме від України інших інвесторів", - вважає Лаудер.

"Детектор медіа", "Українська правда"

Читайте також:

Коломойський буде судитися з Лаудером, щоб не бути клоуном

Коломойскому не достался канал «1+1»

Игорь Коломойский: «Мы не намерены покупать и дарить кому-то «1+1» за то, что государство возвращает себе свою собственность»

Председатель совета директоров "1+1" А.Роднянский отрицает, что смена менеджмента канала вызвана угрозой проверки со стороны Генпрокуратуры

"1+1" таки продається, а його менеджмент змінили через прокуратуру?

Нові кадрові призначення на каналі „1+1”

Роднянський: власники каналу "1+1" не змінились

Беспристрастная ложь объективизма
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Українська правда"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1258
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду