Опубліковано компромат на директора Львівської ОДТРК

23 Листопада 2009
58200
23 Листопада 2009
18:51

Опубліковано компромат на директора Львівської ОДТРК

58200
Інтернет-видання «Вголос» опублікувало відео зустрічі представників львівських телерадіокомпаній з приводу ситуації довкола «УТ-3ахід»
Опубліковано компромат на директора Львівської ОДТРК

Інтернет-видання «Вголос» опублікувало відео зустрічі представників львівських телерадіокомпаній з приводу ситуації довкола «УТ-3ахід».

 

Нагадаємо, 20 листопада пізно вночі генеральний директор Львівської ОДТРК Ярослав Климович-старший заявив ТК, що охоронці «Міст-ТБ» захопили центральну апаратну ЛОДТРК, де спільно працюють телекомпанії - Львіська ОДТРК , «Львів ТБ», «Міст-ТБ» та «УТ-Захід».  Причиною Климович-старший вважає тиск на нього з боку Петра Димінського, почесного президанта ФК «Карпати», з яким повязують телекомпанії «Міст-ТБ» та «УТ-Захід». Зокрема, Климович сказав, що його схиляли підписати угоду, за якою весь прайм-тайм відійде від Львівської ОДТРК до «УТ-Захід». 21 листопада представники сторінтакож заявили нашому виданню про те, що підписали мирову угоду строком на тиждень.

 

Інша сторона конфлікту Ігор Дедишин, представник інтересів інвестора «УТ-Захід» Петра Димінського, у коментарі виданню «Вголос» зазначив таке:  «Вчора Ярослав Климович визнав в присутності правоохоронних органів, що саме з його вказівки був зірваний ефір "УТ Захід". Відповідно до ліцензії, ми маємо ввечері ефірний час на 12-му каналі з 21.00 до 24.00. Вважаємо це грубим порушенням наших прав. Ми збираємося звернутися до Держкомтелерадіо з проханням скерувати до Львова комісію, яка б перевірила факти зловживань в діях генерального директора ЛОДТРК Ярослава Климовича. Хочу також наголосити, що виступ Петра Димінського, попри відключення 12-го каналу, був повністю показаний всіма операторами кабельного телебачення. адже передачі "УТ-Захід" транслюються через супутник».

 

Як відомо, в ефір вийшло відео розмови між Петром Димінським та Ярославом Климовичем, в  якій вони узгоджують умови співпраці, в тому числі й фінансові. 

 

Нагадаємо, що зі свого боку Ярослав Климович-старший охарактеризував ситуацію як спробу шантажу з боку Петра Димінського і наполягав, що ніяких фінансових відносин з паном Димінським не мав і не має. 

 

Пропонуємо увазі читачів відео зустрічі представників львівських телерадіокомпаній з приводу ситуації довкола «УТ-3ахід», а також розшифровку розмови.

 

 

Частина 1.

 

 

Частина 2.

 

 

Частина 3.

 

 

Текст запису:

 

Почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський:

- Ми з вами вперше зустрічаємося, я маю на увазі той проект, який ми розпочали вже більше року тому.

 

Директор телекомпанії «ЛьвівТБ» Михайло Хвойницький:

 - Майже два роки.

 

- Сьогодні таке складається враження, що ми всі не розуміємо важливості цієї проблеми. Або я щось не розумію, або може ви десь не допрацьовуєте, тому що я дивлюся на проект як бізнесмен, який вклав у нього гроші. На самому початку були одні терміни і одні гроші, а сьогодні це зовсім інші терміни і зовсім інші гроші. Розпочинали ми з трьохсот тисяч, коли я купував, Микола Андрійович.

 

Я, до речі, Миколі Андрійовичу (мається на увазі Микола Білоус , Держтелерадіо) гроші давав, а не вам, ми скуповували канал «Міст» і «Львів ТБ». Інша справа, що «Львів. ТБ» мав перейти далі. Я вдячний вам за це, але ви не розумієте одну річ, що сьогодні канал «УТ-Захід» коштує вже не 300 тисяч, сьогодні в нього вже вкладено порядку дев'яти мільйонів доларів, просто, можливо, ви цього не знаєте... Я коли включаю «УТ-Захід», який в тому числі увійшов у «Львів ТБ», то ефірний час належить «УТ-Захід», а я бачу там лише «Львів ТБ». Крім того, по рішенню Обласної ради, яке безумовно без вас було вирішено, зрозуміло, і дякую вам, що ви зробили і виконали своє слово. Але сьогодні так виходить, я це так розумію, що ліцензія на мовлення знаходиться у вас, на компанії «Львів ТВ», у вас зараз є обслуговуючий персонал, який отримує зарплату, і у вас доля оренди на приміщення, в якому знаходиться, в тому числі, апаратна «Львів. ТБ». Виходить, обладнання знаходиться у нас на балансі.

 

- Поки що так.

 

- Воно на балансі. Воно було передано і ми поставили його на баланс.

 

- Поки що не поставили.

 

- Поставили. В тому то і справа, що поставили. Тоді наше обладнання - спільне обладнання, тому що ви - один із засновників «УТ-Захід», але у нас 33%, у вас 33%, і є ще 33%, які належать теж мені, принаймні, по домовленості нашій. Виходить, що обладнання моє, а обслуговують його ваші люди.

 

Я його роблю чисто бізнесовим проектом, і першого вересня, через 20 тижнів починається виборча кампанія, і тоді ми сядемо і з вами і разом вирішимо, що з ним робити - продавати, тоді ви отримаєте свої кошти, а я отримаю свої, тому що я ще раз кажу, я ж не можу допустити, щоб дев'ять мільйонів лежало десь непонятно і не працювало, я від цього навіть морального задоволення не отримую, тому що дивлюся телевізор вночі, спочатку йде Q-TV, 12 канал, і там десь в кінці...

 

- Супутник, супутник дивіться.

 

- Я хочу дивитися не супутник. Я хочу дивитися, як інші телеглядачі.

 

 В тій ситуації, все-таки, коли ми обговорили, я починаю спочатку, по продажу, метою було долучитися до цього проекту «Львів ТБ». Я кажу: «Реально - можемо, але є проблема, що воно є комунальна власність, власність Обласної ради». І, порадившись із паном Миколою, порадившись із (нерозбірливо) , ми тоді вирішили прийняти нормальний механізм - входження у товариство з обмеженою відповідальністю, практично ми обходимо всю ту величезну групу народу, ми обгородимо цілу структуру, і практично ми стаємо засновниками і плюс конкретними учасниками.

 

Наприклад, відразу інформую вас, що 30-го червня (нерозбірливо). Ви самі розумієте, що депутатський конкурс дуже специфічний, і скільки мені це коштувало здоров'я і всього іншого... Це вже мої проблеми, для того, щоб з кожним особисто зустрічатися - це мої проблеми.

 

І ось там є рішення, наприклад, що 30-го червня цього року, це знов таки ж зміна до попереднього рішення: для того, щоб передати майно, треба заплатити податки. Як би наші юристи і бухгалтери не працювали, все-одно є механізм оподаткування, і на сьогодні останнє рішення написано «передати в статутний фонд». Тобто, там оподаткування досить обмежені, зменшені. І, таким чином, ми, знову ж таки, остаточно, наприклад, обладнанння на мільйон вісімсот сімдесят сім тисяч передається. Тобто, я інформую, що робиться, ніхто не стоїть і не чекає. Я кажу депутатам, кажу Голові, що ми вже працюємо, депутати будуть бачити, як працюють наші комунальні підприємства.

 

Виявляється у нас є представник Національної Ради, пан Цеголко, який починає на нас писати в Національну раду доповідні, що на мене, що на Климовича, що ми порушники закону. І на цей момент тільки одна подана мною і Климовичем в Національну раду папери по зміні для того, щоб воно вже було законно і правильно. Я думаю, що як можна швидше це питання буде вирішено. І питання логотипу. На голову Обласної ради він написав на мене, Цеголко, листа, що я порушую закони, сидить отут в нирках. Він представник Національної ради, він такий нехороший чоловічок.

 

- Цеголко - це хто?

 

- Це батько того Цеголка, що на 5-му каналі сидить.

 

- Ааа...

 

- Він представник Національної ради.

 

 

 

 Відео - інтернет-видання «Вголос»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
58200
Читайте також
08.12.2009 13:36
Омелян Коханський, ZAXID.NET
23 492
24.11.2009 15:07
Отар Довженко
, Марина Баранівська, Олена Коркодим
27 322
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
5261 дн. тому
Дим звичайно ще той жук, але та шушера дєтсадівська (шо дедишин, шо малий климович) його так нагло і відверто доїть, прикривають одне одного, переглядаються. Той кошторис то просто бездонне відро для доїння. Звичайно що Дим не хоче бути коровою)) йому навіть можна поспівчувати, що йому доводиться мати справу з такими даунами.
Nik
5274 дн. тому
Повна версія відео вже є на Zaxid.net
satyr
5275 дн. тому
а де подальша розшивровка? (2,3 фрагмент?)
Nik
5276 дн. тому
Однак тут оприлюднено не весь компромат. Поглянте на тайм кожи камери відеонагляду. Це раз. По друге, це ж відео з третьої камери відеонагляду з офісу Димінського. Як воно без його відома потрапило в інтернет. Значить, наімовірніше, що саме йому вигідно, аби відео і лише ці фрагменти були відомі. Чому? Олігарзх затіяв гру. І поки не буде усього відео (а його не буде), раджу не захоплюватися з висновками!!!!
Да....
5276 дн. тому
Белоус Николай Андреевич замешан во многих финансовых скандалах и аферах в ТВ.Давно пора им заняться.Там будет интересно.
Nik
5276 дн. тому
На зустріч до Димінського прийшли Дедишин (представник інфестора), Білоус (нині зам держтелерадіо) та Хвойницький (директор Львів ТБ та депутат обласної Ради (НУ - єдиний центр)). Згодом долучилися Климович стариший (шеф ОДТРК), та Климович молодший (директор УТ Захід). Далі буде. Тематика розмов - різноманітна.
Bogda
5276 дн. тому
CENSORED Там между прочим присутствует Николай Андреевич Белоус, что делает разговор еще более занятным, учитывая, что он не самые последние посты занимает и замешан во многих скандалах..ТщАтельней работать надо
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду