detector.media
23.11.2009 18:51
Опубліковано компромат на директора Львівської ОДТРК
Опубліковано компромат на директора Львівської ОДТРК
Інтернет-видання «Вголос» опублікувало відео зустрічі представників львівських телерадіокомпаній з приводу ситуації довкола «УТ-3ахід»

Інтернет-видання «Вголос» опублікувало відео зустрічі представників львівських телерадіокомпаній з приводу ситуації довкола «УТ-3ахід».

 

Нагадаємо, 20 листопада пізно вночі генеральний директор Львівської ОДТРК Ярослав Климович-старший заявив ТК, що охоронці «Міст-ТБ» захопили центральну апаратну ЛОДТРК, де спільно працюють телекомпанії - Львіська ОДТРК , «Львів ТБ», «Міст-ТБ» та «УТ-Захід».  Причиною Климович-старший вважає тиск на нього з боку Петра Димінського, почесного президанта ФК «Карпати», з яким повязують телекомпанії «Міст-ТБ» та «УТ-Захід». Зокрема, Климович сказав, що його схиляли підписати угоду, за якою весь прайм-тайм відійде від Львівської ОДТРК до «УТ-Захід». 21 листопада представники сторінтакож заявили нашому виданню про те, що підписали мирову угоду строком на тиждень.

 

Інша сторона конфлікту Ігор Дедишин, представник інтересів інвестора «УТ-Захід» Петра Димінського, у коментарі виданню «Вголос» зазначив таке:  «Вчора Ярослав Климович визнав в присутності правоохоронних органів, що саме з його вказівки був зірваний ефір "УТ Захід". Відповідно до ліцензії, ми маємо ввечері ефірний час на 12-му каналі з 21.00 до 24.00. Вважаємо це грубим порушенням наших прав. Ми збираємося звернутися до Держкомтелерадіо з проханням скерувати до Львова комісію, яка б перевірила факти зловживань в діях генерального директора ЛОДТРК Ярослава Климовича. Хочу також наголосити, що виступ Петра Димінського, попри відключення 12-го каналу, був повністю показаний всіма операторами кабельного телебачення. адже передачі "УТ-Захід" транслюються через супутник».

 

Як відомо, в ефір вийшло відео розмови між Петром Димінським та Ярославом Климовичем, в  якій вони узгоджують умови співпраці, в тому числі й фінансові. 

 

Нагадаємо, що зі свого боку Ярослав Климович-старший охарактеризував ситуацію як спробу шантажу з боку Петра Димінського і наполягав, що ніяких фінансових відносин з паном Димінським не мав і не має. 

 

Пропонуємо увазі читачів відео зустрічі представників львівських телерадіокомпаній з приводу ситуації довкола «УТ-3ахід», а також розшифровку розмови.

 

 

Частина 1.

 

 

Частина 2.

 

 

Частина 3.

 

 

Текст запису:

 

Почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський:

- Ми з вами вперше зустрічаємося, я маю на увазі той проект, який ми розпочали вже більше року тому.

 

Директор телекомпанії «ЛьвівТБ» Михайло Хвойницький:

 - Майже два роки.

 

- Сьогодні таке складається враження, що ми всі не розуміємо важливості цієї проблеми. Або я щось не розумію, або може ви десь не допрацьовуєте, тому що я дивлюся на проект як бізнесмен, який вклав у нього гроші. На самому початку були одні терміни і одні гроші, а сьогодні це зовсім інші терміни і зовсім інші гроші. Розпочинали ми з трьохсот тисяч, коли я купував, Микола Андрійович.

 

Я, до речі, Миколі Андрійовичу (мається на увазі Микола Білоус , Держтелерадіо) гроші давав, а не вам, ми скуповували канал «Міст» і «Львів ТБ». Інша справа, що «Львів. ТБ» мав перейти далі. Я вдячний вам за це, але ви не розумієте одну річ, що сьогодні канал «УТ-Захід» коштує вже не 300 тисяч, сьогодні в нього вже вкладено порядку дев'яти мільйонів доларів, просто, можливо, ви цього не знаєте... Я коли включаю «УТ-Захід», який в тому числі увійшов у «Львів ТБ», то ефірний час належить «УТ-Захід», а я бачу там лише «Львів ТБ». Крім того, по рішенню Обласної ради, яке безумовно без вас було вирішено, зрозуміло, і дякую вам, що ви зробили і виконали своє слово. Але сьогодні так виходить, я це так розумію, що ліцензія на мовлення знаходиться у вас, на компанії «Львів ТВ», у вас зараз є обслуговуючий персонал, який отримує зарплату, і у вас доля оренди на приміщення, в якому знаходиться, в тому числі, апаратна «Львів. ТБ». Виходить, обладнання знаходиться у нас на балансі.

 

- Поки що так.

 

- Воно на балансі. Воно було передано і ми поставили його на баланс.

 

- Поки що не поставили.

 

- Поставили. В тому то і справа, що поставили. Тоді наше обладнання - спільне обладнання, тому що ви - один із засновників «УТ-Захід», але у нас 33%, у вас 33%, і є ще 33%, які належать теж мені, принаймні, по домовленості нашій. Виходить, що обладнання моє, а обслуговують його ваші люди.

 

Я його роблю чисто бізнесовим проектом, і першого вересня, через 20 тижнів починається виборча кампанія, і тоді ми сядемо і з вами і разом вирішимо, що з ним робити - продавати, тоді ви отримаєте свої кошти, а я отримаю свої, тому що я ще раз кажу, я ж не можу допустити, щоб дев'ять мільйонів лежало десь непонятно і не працювало, я від цього навіть морального задоволення не отримую, тому що дивлюся телевізор вночі, спочатку йде Q-TV, 12 канал, і там десь в кінці...

 

- Супутник, супутник дивіться.

 

- Я хочу дивитися не супутник. Я хочу дивитися, як інші телеглядачі.

 

 В тій ситуації, все-таки, коли ми обговорили, я починаю спочатку, по продажу, метою було долучитися до цього проекту «Львів ТБ». Я кажу: «Реально - можемо, але є проблема, що воно є комунальна власність, власність Обласної ради». І, порадившись із паном Миколою, порадившись із (нерозбірливо) , ми тоді вирішили прийняти нормальний механізм - входження у товариство з обмеженою відповідальністю, практично ми обходимо всю ту величезну групу народу, ми обгородимо цілу структуру, і практично ми стаємо засновниками і плюс конкретними учасниками.

 

Наприклад, відразу інформую вас, що 30-го червня (нерозбірливо). Ви самі розумієте, що депутатський конкурс дуже специфічний, і скільки мені це коштувало здоров'я і всього іншого... Це вже мої проблеми, для того, щоб з кожним особисто зустрічатися - це мої проблеми.

 

І ось там є рішення, наприклад, що 30-го червня цього року, це знов таки ж зміна до попереднього рішення: для того, щоб передати майно, треба заплатити податки. Як би наші юристи і бухгалтери не працювали, все-одно є механізм оподаткування, і на сьогодні останнє рішення написано «передати в статутний фонд». Тобто, там оподаткування досить обмежені, зменшені. І, таким чином, ми, знову ж таки, остаточно, наприклад, обладнанння на мільйон вісімсот сімдесят сім тисяч передається. Тобто, я інформую, що робиться, ніхто не стоїть і не чекає. Я кажу депутатам, кажу Голові, що ми вже працюємо, депутати будуть бачити, як працюють наші комунальні підприємства.

 

Виявляється у нас є представник Національної Ради, пан Цеголко, який починає на нас писати в Національну раду доповідні, що на мене, що на Климовича, що ми порушники закону. І на цей момент тільки одна подана мною і Климовичем в Національну раду папери по зміні для того, щоб воно вже було законно і правильно. Я думаю, що як можна швидше це питання буде вирішено. І питання логотипу. На голову Обласної ради він написав на мене, Цеголко, листа, що я порушую закони, сидить отут в нирках. Він представник Національної ради, він такий нехороший чоловічок.

 

- Цеголко - це хто?

 

- Це батько того Цеголка, що на 5-му каналі сидить.

 

- Ааа...

 

- Він представник Національної ради.

 

 

 

 Відео - інтернет-видання «Вголос»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY