Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 лютого 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 лютого 2024 року

8 Лютого 2024
196

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 лютого 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
196
Закон про мобілізацію та захист церков.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків Суспільного та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Інтера». Протягом першої половини блоку транслювали гостьову студію телеканалу «Рада». Далі повторили підсумковий випуск новин минулого тижня.

Про ситуацію на Сумщині у блоці телеканалу «Рада» говорили із генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим. Він сказав, що російські війська відійшли з півночі країни, проте вони не перестали атакувати  прикордоння. Зокрема, завдають ударів артилерією, мінометами та гелікоптерами. А також розповів про роботу російських диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ). Ще він розповів, що російські ДРГ складаються з 10-12 осіб і переважно офіцерів. Крім того, Наєв додав, що по лінії кордону також працюють й українські ДРГ.

Політичний коментатор Георгій Біркадзе цього дня розмірковував над ліквідацією будівельного сміття, яке накопичилось внаслідок війни. Він сказав, що найкраще, аби заводи з утилізації сміття створювала держава разом з бізнесом.

Закон про мобілізацію обговорювали з політичним оглядачем Володимиром Фесенком. Він сказав, що законопроєкт, який розглядають, не пов'язаний з поточною мобілізацією. Вона як була, так і буде.

Про атаки росіян на українські церкви у гостьовій студії «1+1» говорили з релігієзнавцем Русланом Халіковим та експертом «Центру громадянських свобод» В’ячеславом Ліхачовим. Перший сказав, що УПЦ (МП) використовує руйнування своїх церков, аби довести, що вони не агенти Росії в Україні. Тоді як направду велика кількість знищених церков УПЦ (МП) пов’язана з тим, що війна ведеться у східній частині України та росіянам не шкода нікого: ні своїх, ні чужих.


У блоці телеканалів ICTV та СТБ про кадрові зміни у державі говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
196
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду