Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 січня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 січня 2024 року

1 Лютого 2024
535

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 січня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
535
Столична влада та «новина про відставку» Залужного.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 січня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалів ICTV та СТБ. Показували повтори, зокрема включення радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка і військового оглядача Олександра Мусієнка. А також декілька разів повторили підсумковий випуск новин попередньої доби.

Про ситуацію у Києві та роботу місцевої влади говорили з народним депутатом Віталієм Безгіним («Слуга народу»). Він сказав, що законодавство про столицю потребує змін, оскільки не відповідає Європейській хартії місцевого самоврядування. Також Безгін висловив невдоволення станом критичної інфраструктури міста. За словами нардепа, Верховна Рада може врегулювати законодавство, але роботу інфраструктури вони можуть лише контролювати.

У блоці «Ми — Україна» про ймовірний візит Володимира Путіна до Туреччини говорили з директором Центру близькосхідних досліджень Ігорем Семиволосом. На його думку, зустріч нічого не змінить у війні проти України. Натомість Туреччині важливо залишатися ключовим посередником у війні, оскільки це особистий успіх їхнього президента Реджепа Ердогана. Також він додав, що Ердоган хоче повернутись у велику гру та дізнатись умови, за яких Путін готовий зупинити війну.

Внутрішньополітичну ситуацію у США обговорювали з колишнім міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. Він сказав, що не вірить у те, що США не виділять кошти на допомогу Україні, хоча цей процес і йде надзвичайно важко. Також він сказав, що для американців важлива конкуренція з Китаєм. І ця конкуренція також негативно впливає на надання допомоги, оскільки Китай не витрачає ресурси та не перенапружується, на відміну від США.


Про ймовірну відставку Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного у гостьовій студії Суспільного дискутували народні депутати Леся Забуранна («Слуга народу») та Олексій Гончаренко («Європейська Солідарність»). Останній сказав, що під час «новин» про ймовірне звільнення він був у Вашингтоні й усіх занепокоїли такі події. Також він сказав, що знає про напружену розмову між Зеленським та Залужним із власних джерел. Тоді як Забуранна сказала, що прийняття стратегічних рішень — прерогатива Володимира Зеленського і з цим усі погоджуються, як закордоном, так і в Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
535
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду