detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
08.02.2024 10:30
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 лютого 2024 року
Закон про мобілізацію та захист церков.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків Суспільного та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Інтера». Протягом першої половини блоку транслювали гостьову студію телеканалу «Рада». Далі повторили підсумковий випуск новин минулого тижня.

Про ситуацію на Сумщині у блоці телеканалу «Рада» говорили із генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим. Він сказав, що російські війська відійшли з півночі країни, проте вони не перестали атакувати  прикордоння. Зокрема, завдають ударів артилерією, мінометами та гелікоптерами. А також розповів про роботу російських диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ). Ще він розповів, що російські ДРГ складаються з 10-12 осіб і переважно офіцерів. Крім того, Наєв додав, що по лінії кордону також працюють й українські ДРГ.

Політичний коментатор Георгій Біркадзе цього дня розмірковував над ліквідацією будівельного сміття, яке накопичилось внаслідок війни. Він сказав, що найкраще, аби заводи з утилізації сміття створювала держава разом з бізнесом.

Закон про мобілізацію обговорювали з політичним оглядачем Володимиром Фесенком. Він сказав, що законопроєкт, який розглядають, не пов'язаний з поточною мобілізацією. Вона як була, так і буде.

Про атаки росіян на українські церкви у гостьовій студії «1+1» говорили з релігієзнавцем Русланом Халіковим та експертом «Центру громадянських свобод» В’ячеславом Ліхачовим. Перший сказав, що УПЦ (МП) використовує руйнування своїх церков, аби довести, що вони не агенти Росії в Україні. Тоді як направду велика кількість знищених церков УПЦ (МП) пов’язана з тим, що війна ведеться у східній частині України та росіянам не шкода нікого: ні своїх, ні чужих.


У блоці телеканалів ICTV та СТБ про кадрові зміни у державі говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY