Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 січня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 січня 2024 року

1 Лютого 2024
175

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 січня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
175
Війна очима європейців та повернення захисників.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 січня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Повторили частину етеру попередньої доби.

Про підтримку України у світі та сприйняття війни говорили з філософом Володимиром Єрмоленком. Він сказав, що європейці підтримують Україну, проте не сприймають війну як свою.

Із заступницею міністерки економіки України Надією Бігун говорили про розширення програми «єОселя» на приватні будинки. ТА заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак говорила про виплати, які отримують вимушено переміщені люди.

Президентка «Фундації захисту прав людини ім. Роберта Кеннеді» Керрі Кеннеді розповідала про враження від України, спілкування з військовими та важливість притягнути до відповідальності Володимира Путіна та його оточення.

У блоці телеканалу «Рада» про повернення українських військових із російського полону розповідав представник прес-служби Головного управління розвідки Андрій Юсов. Він сказав, що крайній обмін став одним із найбільших обмінів із початку повномасштабного вторгнення. Та додав, що робота з повернення військових триває.

Народний депутат Єгор Чернєв («Слуга народу») коментував нову редакцію законопроєкту про мобілізацію. Він сказав, що норми щодо блокування карток чи реєстрації в електронному кабінеті майже неможливо реалізувати технічно. І що, якщо кошти блокуватимуться на картках, то вони фактично зникатимуть з економіки.

Також про мобілізацію говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Він сказав, що мобілізація передбачає обмеження прав людини під час війни. А до внесеного законопроєкту буде внесено певні зміни.


Про поширення фейків щодо відставки Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного говорили з журналістом Андрієм  Куликовим. За його словами, масове поширення неправдивої інформації пов’язане з поганою офіційною комунікацією, зокрема і з боку Офісу президента.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
175
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду