detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
08.12.2023 17:15
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 грудня 2023 року
День Збройних сил України та День Святого Миколая.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1»,  ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтер» та «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

Вночі у блоці Суспільного показали інтерв’ю з військовослужбовцем Романом Сініциним, який прийшов у студію із зіркою соцмереж котом Сирського. Із бійцем говорили майже годину, зокрема, обговорювали недостатнє постачання снарядів із ЄС. 

Також показали спеціальний репортаж «Потреба у демобілізації» — тут представили кілька точок зору щодо теми. Зокрема, записали дружину військовослужбовця Катерину Цвігун, і двох військових — Героя України Кирила Вереса та Сергія Колесниченка. Ймовірно, матеріал став відповіддю на хвилю мітингів, під час яких дружини, мами, сестри військових вимагали демобілізації. 

Національний телемарафон продовжили «1+1» повтором випуску «Нічної варти»

Про пропрацювання питання демобілізації говорили із Романом Костенком, полковником СБУ,  секретарем комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки («Голос»).

До Дня Святого Миколая команда «1+1» облаштувала студію просто неба — на Софіївській площі у Києві. Запрошували туди ветеранів, волонтерку-кореспондентку ТСН та інших. Зокрема, священника Православної Церкви України Георгія Коваленка. У відповідь на питання ведучої, чому батьки мають навчити дітей у цей день, отець закликав дорослих вчити дітей традиції благодійності. Також він вважав, що повернення до григоріанського календаря — це можливість для України бути з усім світом.

Мілітарний історик Василь Павлов у блоці марафону, що вів ICTV, нагадав, що протягом свого існування Збройні сили України завжди допомагали суспільству, наприклад, коли ставалися стихійні лиха. Також він сказав, що по суті ЗСУ є відображенням суспільства.

Кирило Верес, командир батальйону К2 54-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, Герой України, був гостем студії ICTV. 

Керівниця з корпоративних інновацій Українського фонду стартапів Міністерства цифрових трансформацій Валерія Кушнерчук розповіла про участь українських бізнесів у конференції у США.

У блоці «Рада» говорили ставлення українського народу до військових. Цю тему коментував військовослужбовець, снайпер Роман Трохимець.


Також у блоці цього каналу низку тем понад пів години коментував радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY