Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 грудня 2023 року

14 Грудня 2023
429

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
429
Гроші на українське кіно та Леонід Кучма у «Київській політехніці».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків Суспільного та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про появу фільму «Щедрик» та інших українських фільмів на Netflix говорили з головою Ради з державної підтримки кінематографії Артемом Колюбаєвим. Він сказав, що раніше Україна переконувала різні платформи, проте наразі вже самі платформи конкурують за можливість показати українське мистецтво. Колюбаєв висловив сподівання, що наступний рік буде сприятливим для виробництва фільмів і гроші в бюджеті на це будуть. Щодо готовності українського кіно боротися з російським гість зазначив, що Україна готова дати бій, проте має проблеми зі зйомками через брак коштів. Крім того, Колюбаєв заявив, що виділення коштів на кінематограф саботують російські боти.

Традиційно годину етеру у блоці «Інтера» отримала дискусійна студія «Ради». З політичними оглядачами Дмитром Васльєвим, Станіславом Желіховським та Максимом Несвітайловим говори про входження світу у виборчий сезон. Політичний коментатор Олег Лісний розмірковував про можливість завершення війни, а економічний аналітик Роман Нейтер розповідав про ринок землі.

У блоці телеканалу «Рада» згадували снайпера СБУ, який побив світовий рекорд та ліквідував російського офіцера з дистанції 3800 метрів. Також із військовослужбовцем на псевдо «Привид» говорили про забезпечення снайперів .

З народним депутатом Іваном Чайківським («За майбутнє») говорили про рух України до Євросоюзу. Зокрема, він розмірковував про внутрішню політику різних країн ЄС та її вплив на українську євроінтеграцію.

Про візит Володимира Зеленського до США розповідав радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко. Він описував складність роботи президента України, якому доводиться примирювати політичні партії США. 

Про київське метро у блоці «1+1» говорили з транспортним аналітиком Олександром Гречком. Він сказав, що заходи, яких вжила влада, забезпечили мінімальні потреби людей дістатись на роботу.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ показали сюжет з ознаками замовності про Леоніда Кучму у його другій іпостасі — очільника наглядової ради Київської політехніки. Університет своєю чергою назвали найпотужнішим закладом вищої освіти. Цей матеріал протягом блоку транслювали кілька разів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
429
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду