Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня 2023 року

28 Серпня 2023
319

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
319
Літаки F-16 та електронні документи у ВЛК.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «1+1». Протягом шести годин транслювали повтори.

Із заступником директора соціологічної групи «Рейтинг» Любомиром Мисівим у гостьовій студії Суспільного говорили про ставлення українців до російської мови та її використання у побуті. Він сказав, що  перехід на українську мову відбуватиметься швидше, оскільки мова стала одним з символів боротьби проти окупантів. Крім того, говорили про збільшення кількості україномовного контенту на YouTube.

Про зміну курсу валют говорили з керівником аналітичного відділу інвестиційної компанії Concorde Capital Олександром Паращієм. А загибель Євгенія Пригожина та майбутнє вагнерівців коментував російський опозиціонер Олексій Барановський. Про це ж розповідав політичний оглядач Олег Саакян.

З  журналісткою «Медійної ініціативи за права людини» Марією Климик у гостьовій студії «Інтера» говорили про суд над Максимом Буткевичем. Вона  розповіла, що наразі на території Росії відбувається багато судів над українськими військовими. Це відбувається для виправдання російської агресії, зокрема росіяни намагаються показати, що судять тих, хто вчинив злочини проти людей. Климик сказала, що українські військові не мають доступу до нормальних адвокатів.

Політичний оглядач Тарас Семенюк розповідав про передачу Україні літаків F-16. Він розмірковував про менеджмент військово-повітряних сил й вміння зберігати літаки.


Про проходження військово-лікарських комісій (ВЛК) та запровадження електронного документообігу у блоці «Ми — Україна» говорили зі співзасновницею громадської організації «Жіночий ветеранський рух» Юлією Кіріловою. Вона розповіла про власний досвід проходження ВЛК й те, що військові відчувають неповагу, коли мають довести отримане поранення й виконують фактично роль «кур’єра».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
319
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду